Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ελληνίδες σταρ στο Βερολίνο

Οι Ελληνίδες σταρ στο Βερολίνο

Ελληνικές ταινίες, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αλλά και η Αθήνα και τα Χανιά πρωταγωνιστούν στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Φωτό: abacapress.com

Λουκία Λυκίδη. Φωτό: abacapress.com

Ελληνικές ταινίες, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αλλά και η Αθήνα και τα Χανιά πρωταγωνιστούν στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Εχθές προβλήθηκε το Μικρό Ψάρι σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές ενώ η Βίκυ Παπαδοπούλου και η Πόπη Τσαπανίδου πάτησαν το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ του Βερολίνου. Το δραματικό «Να κάθεσαι και να κοιτάς» (που προβλήθηκε ήδη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) του Γιάννη Σερβετά προβάλλεται στο τμήμα του Πανοράματος. Στο Forum ο εγκατεστημένος στη Γερμανία Αθανάσιος Καρανικόλας παρουσιάζει το διαδραματιζόμενο στην Αθήνα «Στο σπίτι». Οι Ρηνιώ Δραγασάκη και Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συμμετέχουν με τις μικρού μήκους ταινίες «Προαύλιο» και «Washingtonia» στα τμήματα Generation και Berlinale Shorts αντίστοιχα. Στο Μarket θα προβληθούν οι ταινίες «Η 10η μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου (που έχει ήδη σημειώσει μια μεγάλη πορεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού) και «Το δέντρο και η κούνια» της Μαρία Ντούζα με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Ηλία Λογοθέτη.
Στην έντονη ελληνική κινηματογραφική παρουσία έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνει για την επιστροφή των Μαρμάρων αλλά και η ταινία του Χοσέιν Αμινί Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου που προβλήθηκαν εκτός συναγωνισμού και το μεγαλύτερο μέρος της είναι γυρισμένο στην Αθήνα και τα Χανιά. Σε αυτήν εκτός από τους χολιγουντιανούς Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ και Όσκαρ Αϊζακ, συμμετέχουν και οι δικοί μας Όμηρος Πουλάκης και Σωκράτης Αλαφούζος. «Η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος για να γυρίζει κανείς ταινίες και οι άνθρωποι θαυμάσιοι» απάντησε ο σκηνοθέτης της ταινίας σε ερώτηση του Βήματος. «Η βοήθειά τους ήταν καθοριστική παρά τις απεργίες. Ολη η παραγωγή έμεινε κατενθουσιασμένη από ο ελληνικό προσωπικό. Και όσο για τα ίδια τα μέρη όπου έγιναν τα γυρίσματα, η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστράκι, η Κνωσσός τα λόγια περιττεύουν. Περάσαμε υπέροχα!»

woman.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024