Η γερμανική Deutsche Τelekom διέψευσε την Παρασκευή δημοσιεύματα που την φέρουν να εξετάζει να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ. «Όλα αυτά είναι φήμες και εικασίες, τις οποίες δεν σχολιάζουμε» δήλωσε η εκπρόσωπος της Deutsche Telekom Ελπίδα Τροιζή.

Η γερμανική εταιρία κατέχει αυτή τη στιγμή το 40% του ΟΤΕ.

Η εφημερίδα Καθημερινή ανέφερε, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές, ότι η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να εξαγοράσει και το 10% που κατέχει το Δημόσιο και κάποια ασφαλιστικά ταμεία στον οργανισμό.

Του συγκεκριμένου δημοσιεύματος προηγήθηκε η επίσκεψη του νέου διευθύνοντος συμβούλου της DT, Timotheus Hoettges, την Πέμπτη στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Είμαστε ικανοποιήμενοι με την διοίκηση του ΟΤΕ και την εξέλιξη της εταιρίας, καθώς και με την συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την στήριξή τους με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούν για την δημιουργία φιλικού προς τους επενδυτές περιβάλλοντος», συμπλήρωσε η Τροιζή.

Με βάση την συμφωνία μετόχων μεταξύ του Δημοσίου και της Deutsche Telekom το 2008, η γερμανική εταιρία έχει το δικαίωμα πρώτης άρνησης σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να πουλήσει επιπλέον ποσοστό του ΟΤΕ.

«Θα ήταν λογικό η Deutsche Telekom να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ, καθώς η εταιρία προσφέρει καλές προοπτικές με βάση την απομόχλευση, τις ταμειακές ροές και την μείωση του ρίσκου της Ελλάδας», σχολίασε στο Reuters ο Σταμάτης Δραζιώτης, αναλυτής στην Eurobank Equities.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ