Bloomberg: Υπέρβαση της κρίσης χρέους στην ΕΕ βλέπει το 57%
Τα χειρότερα στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν παρέλθει σύμφωνα με το 57% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Bloomberg. Σύμφωνα με το πρακτορείο η μεταστροφή του κλίματος αντανακλάται στην αυξημένη ζήτηση για χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία της περιφέρειας της Ευρωζώνης.
Τα χειρότερα στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν παρέλθει σύμφωνα με το 57% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο η μεταστροφή του κλίματος αντανακλάται στην αυξημένη ζήτηση για χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία της περιφέρειας της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, το 57% των επενδυτών και αναλυτών συνδρομητών του Bloomberg δήλωσε σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αγορές ομολόγων της Ευρώπης έχουν παύσει να επιδεινώνονται.
Το 29% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε ως σημαντικό κίνδυνο το υπερβολικό χρέος του δημόσιου τομέα και το 15% χαρακτήρισε επικίνδυνες τις πολιτικές λιτότητας.
Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια που η πλειοψηφία των επενδυτών θέτει τέλος στο ξεπούλημα των χρεογράφων της ζώνης του ευρώ και σταματά να εκφράζει αμφιβολίες για το κοινό νόμισμα.
Σύμφωνα με το Bloomberg η βελτίωση της διάθεσης των επενδυτών είναι ορατή σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία, κάτι που καταδεικνύεται από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος βουλευτής δηλώνει αντίθετος με τον πόλεμο – «Αυτό δεν είναι ‘Πρώτα η Αμερική’»
- «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω» – Δεν απηύθυνε ομιλία στο Σύνταγμα η Καρυστιανού
- LIVE: Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ
- LIVE: ΟΦΗ – ΑΕΛ Novibet
- Γιατί οι νέοι στη Σκωτία επιστρέφουν στα γαελικά;
- Τραμπ: Το Ιράν κατασκευάζει πυραύλους που θα χτυπήσουν τις ΗΠΑ – Δεν επιβεβαιώνεται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
