Η πολιτική βία δεν έλειψε από την πρώτη ημέρα του δημοψηφίσματος στην Αίγυπτο για τις αλλαγές στο Σύνταγμα: Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών των Αδελφών Μουσουλμάνων και δυνάμεων ασφαλείας στο Μπανί Σουέφ.

Το δημοψήφισμα είναι η πρώτη κάλπη που στήνεται μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό και αναμένεται να καθορίσει μεταξύ άλλων εάν ο στρατηγός αλ Σίσι θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας.

Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, ο 25χρονος Μαχμούντ Σαγέντ Γκομά σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στην επαρχία Μπανί Σουέφ, νότια του Καΐρου, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι υψηλά, με τις αρχές να έχουν κινητοποιήσει συνολικά 360.000 στρατιώτες και αστυνομικούς για τη φύλαξη των εκλογικών τμημάτων -στον απόηχο της πολιτικής βίας του τελευταίου εξαμήνου.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που ουσιαστικά έχουν εξοβελιστεί από την πολιτική σκηνή μετά την ανατροπή του Μόρσι, έχουν καλέσει σε μποίκοτάζ της κάλπης αντί για καταψήφιση των τροποποιήσεων.

To πρωί της Τρίτης, λίγο πριν το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων, έκρηξη συμειώθηκε κοντά σε δικαστικό συγκρότημα στην περιοχή Ιμπάμπα του Καΐρου. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ