Απήχθησαν στη Συρία πέντε μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Πέντε μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα απήχθησαν από το σπίτι τους στη βόρεια Συρία το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε η οργάνωση, τονίζοντας ότι δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί τους.
Πέντε μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα απήχθησαν από το σπίτι τους στη βόρεια Συρία το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε η οργάνωση, τονίζοντας ότι δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί τους.
Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει την εθνικότητα των απαχθέντων ή τον ρόλο τους, αλλά τόνισε ότι βρίσκεται σε επαφή με όλους τους απαραίτητους φορείς.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δήλωσε ότι οι πέντε απαχθέντες κρατούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, για ανάκριση.
Δεν ανέφερε ποια πλευρά τους κρατά.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν έχουν λάβει έγκριση από τη Δαμασκό για τη διανομή βοήθειας στη Συρία, αλλά επιχειρούν σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι απαχθέντες εργάζονται σε έξι νοσοκομεία και τέσσερα κέντρα υγείας στη βόρεια Συρία.
Ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 100.000 νεκρούς.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι δώδεκα μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ και 32 εθελοντές ή εργαζόμενοι στο συριακό τμήμα της Ερυθράς Ημισελήνου έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο του 2011, οπότε ξεκίνησε η κρίση στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια


