Χρόνος προσαρμογής για τον νέο Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών
Χρόνο προσαρμογής για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) θα δώσει σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις το υπουργείο. Σύμφωνα με τον Κώδικα, από την 1η Ιανουαρίου οι εκμεταλλευτές χώρων διαμονής ή φιλοξενίας, τα εκπαιδευτήρια, οι κλινικές ή θεραπευτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα γυμναστήρια, οι χώροι στάθμευσης, οι ιατροί και οι οδοντίατροι έχουν την υποχρέωση να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικής για την παροχή υπηρεσιών με την χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών ή μηχανογραφικά.
Χρόνο προσαρμογής για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) θα δώσει σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον ΚΦΑΣ από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι εκμεταλλευτές χώρων διαμονής ή φιλοξενίας, τα εκπαιδευτήρια, οι κλινικές ή θεραπευτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα γυμναστήρια, οι χώροι στάθμευσης, οι ιατροί και οι οδοντίατροι έχουν την υποχρέωση να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικής για την παροχή υπηρεσιών με την χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών ή μηχανογραφικά.
Αναμένεται η έκδοση σχετικού Δελτίο Τύπου στο οποίο θα αναφέρεται πως η χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών ή φορολογικών μηχανισμών από τους εν λόγω επιτηδευματίες δεν θα είναι άμεσα υποχρεωτική
Απαντώντας χθες μέσω Τwitter στο εάν η χρήση φορολογικού μηχανισμού από τους γιατρούς είναι υποχρεωτική από τις 1 Ιανουαρίου 2014 ο γγ Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ανάφερε πως δεν θα έχουν υποχρέωση χρήσης μηχανισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]
- Ντουπλάντις: «Ο Καραλής με πίεσε πολύ, απολαμβάνω να αγωνίζομαι εναντίον του» (vid)
- Οι τιμές του πετρελαίου δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της αγοράς

