Η Honda ανακοίνωσε ότι το πρώτο “μικρό” της crossover το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση του Τόκυο το Νοέμβριο, θα διατεθεί, τελικώς, και στην Ευρώπη, διεκδικώντας, από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, μια θέση στην ολοένα και πιο δημοφιλή αυτή κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, το νέο Vezel μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Honda Jazz και στην Ιαπωνία, όπου η εμπορική του πορεία ξεκινά από την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις κινητήρα, μία βενζινοκίνητη και μια υβριδική.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού με χωρητικότητα 1,5 λίτρου. Ο ίδιος κινητήρας πρωταγωνιστεί και στην υβριδική έκδοση όπου συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και συμπληρώνεται από ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Προς το παρόν, οι Ιάπωνες δεν έχουν ανακοινώσει κατά πόσο το Vezel θα διατεθεί στη γηραιά ήπειρο στις ίδιες εκδόσεις, επιφυλασσόμενοι να τις ανακοινώσουν πριν την άφιξη του αυτοκινήτου στην Ευρώπη η οποία αναμένεται το β’ εξάμηνο του 2014.

auto.in.gr