Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα στείλει τελικά η Γαλλία την «Ελευθερία» του Ντελακρουά στην Κίνα

Δεν θα στείλει τελικά η Γαλλία την «Ελευθερία» του Ντελακρουά στην Κίνα

Η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού άλλαξε γνώμη και δεν θα στείλει τελικά στην Κίνα τον πίνακα του Ντελακρουά «Η Ελευθερία Οδηγεί το Λαό», όπως είχε ανακοινωθεί. Ο πίνακας επρόκειτο να αποτελέσει γαλλικό δάνειο στην Κίνα για τα 50 χρόνια από την έναρξη των σινο-γαλλικών διπλωματικών σχέσεων, αλλά η υπουργός Πολιτισμού, φοβούμενη καταστροφές κατά τη μεταφορά του, άλλαξε την απόφασή της.

Η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού άλλαξε γνώμη και δεν θα στείλει τελικά στην Κίνα τον πίνακα του Ντελακρουά «Η Ελευθερία Οδηγεί το Λαό», όπως είχε ανακοινωθεί.

Ο πίνακας επρόκειτο να αποτελέσει γαλλικό δάνειο στην Κίνα για τα 50 χρόνια από την έναρξη των σινο-γαλλικών διπλωματικών σχέσεων και μάλιστα η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Ορελί Φιλιπετί, είχε ήδη επιβεβαιώσει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde.

Ωστόσο, την Πέμπτη δήλωσε ότι η γνώμη των ειδικών είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η απόφασή της, λέγοντας ότι την συμβούλεψαν να μην μετακινηθεί ο πίνακας.

Ειδικοί στο Μουσείο του Λούβρου, όπου εκτίθεται η «Ελευθερία» τονίζει ότι υπάρχει κίνδυνος να υποστεί ο πίνακας ζημιές εάν πραγματοποιήσει ένα τόσο μακρύ ταξίδι.

«Στα τελευταία του ταξίδια είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές» δήλωσε η Φιλιπετί, αναφερόμενη σε ένα δάνειο στις ΗΠΑ πριν από 40 χρόνια και στη μεταφορά του στο Λενς, όπου άνοιξε η νέα πτέρυγα του Λούβρου.

Τον Φεβρουάριο άγνωστη είχε γράψει με σπρέι σύμβολα πάνω στον πίνακα που είχε φτιαχτεί ως φόρος τιμής στη Γαλλική Επανάσταση.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είναι εκείνος που θα αποφασίσει τελικά εάν η Γαλλία θα δανείσει τον πίνακα στην Κίνα, ωστόσο, η Φιλιπετί είπε ότι θα εισηγηθεί τη μη μεταφορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024