Ερντογάν: Όταν λέμε Θράκη, εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια
Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του στην Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συμπεριέλαβε τη... Θεσσαλονίκη στην έννοια της Θράκης, όπως την αντιλαμβάνεται η Αγκυρα.
Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του στην Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συμπεριέλαβε τη… Θεσσαλονίκη στην έννοια της Θράκης, όπως την αντιλαμβάνεται η Αγκυρα.
Οι προκλητικές δηλώσεις έρχονται λίγες ημέρες πριν από την -προγραμματισμένη για την Παρασκευή- επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και πρόσθεσε πως όταν λέει για την Τουρκία, Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, το Κιρτζαλί και την περιοχή του Νόβι Παζάρ της Βουλγαρίας, ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και την Βοσνία.
Ο τούρκος πρωθυπουργός επιδιώκει να επεκτείνει τις τουρκικές διεκδικήσεις σ΄ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο: « Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σε αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη με την Ανδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρλαρελί και βέβαια η Κωνσταντινούπολη» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Όμιλος Antenna εξαγοράζει τον κορυφαίο οργανισμό Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας της Ιταλίας, GEDI, που εκδίδει και τη La Repubblica
- Προπονήθηκε η Εθνική Ανδρών ενόψει των φιλικών με Παραγουάη και Ουγγαρία (pics)
- Ηγέτες της ακροδεξιάς έσπευσαν στη Βουδαπέστη να στηρίξουν τον Όρμπαν, τον πρωτεργάτη του ευρωπαϊκού MAGA
- Ανδρουλάκης: Στα χέρια του η καθαρογραμμένη απόφαση για τις υποκλοπές – «Ντροπιαστική» η εικόνα από τη Λάρισα
- Ο Πάπα Εσιέντου δέχεται απειλές για τη ζωή του λόγω «Χάρι Πότερ»
- Μπαρτομέου: «Όταν ήρθε η ώρα της ανανέωσης του Μέσι, τον έδιωξαν»


