Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Γεώργιος Γεννηματάς» νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 29χρονος Αλ.Γέροντας, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όπου εκτελέστηκαν εν ψυχρώ οι δύο νεαροί.

Σύμφωνα με το δεύτερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών έγινε στον τραυματία σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ο τραυματίας κατά τη διακομιδή του είχε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας.

H κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

«Να μην χυθεί άλλο αίμα»

Έκκληση να μην χυθεί άλλο αίμα και η Ελλάδα να προχωρήσει ενωμένη απηύθυνε η μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα. «Ο Αλέξανδροςδίνει μεγάλη μάχη, το περιστατικό είναι εξαιρετικά βαρύ. Ο Θεός να τον προστατέψει και όλα τα παιδιά του κόσμου» είπε στον Σκάι.

«Δεν έχει πειραχτεί η καρδιά του, παλεύουμε για τα ζωτικά όργανά του, δεν θα άντεχα άλλη απώλεια» ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχειχάσει και άλλο ένα γιο στα 28 του χρόνια από μεσογειακή αναιμία. Σημειώνεται ότι ο Αλέξανδρος Γέροντας είναι και πατέρας ενός παιδιού.

«Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την σύζυγό του, καλώντας την από το κινητό, ενώ είχε ακόμη τις αισθήσεις του και την ενημέρωσε ότι μεταφέρεται στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Τα θύματα

Οι δύο νεκροί,Γιώργος Φουντούλης, γεννημένος το 1986, και Μανώλης Καπελώνης, γεννημένος το 1991, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Σύμφωνα με τους γιατρούς έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά.

Την έρευνα για την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ