Χωρίς οικογενειακό επίδομα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες δικαιούχοι
Στους 50.896 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης οικογενειακού επιδόματος (Α21), καθώς οι ΔΟΥ δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.
Στους 50.896 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης οικογενειακού επιδόματος (Α21), καθώς οι ΔΟΥ δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.
Η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ που ανέρχεται από 13,33 ευρώ έως 80 ευρώ το μήνα (ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το εισόδημα), γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στη φορολογική του δήλωση και στο έντυπο Α21.
Σημειώνεται πως από τους 345.118 φορολογουμένους που από τα μέσα Ιουλίου κλήθηκαν από τις εφορίες να καταθέσουν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου εν συνεχεία να εκκαθαριστεί η δήλωσή τους προσήλθαν οι 286.741. Δεν εμφανίστηκαν 58.377 φορολογούμενοι.
Από τους 286.741 φορολογουμένους που κατέθεσαν δικαιολογητικά έως και σήμερα έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις των 235.845, δηλαδή παραμένουν μη εκκαθαρισμένες 50.896 δηλώσεις.
Αυτοί οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα, καθώς το Taxisnet δεν μπορεί να διασταυρώσει ακόμη τα εισοδήματά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Πρέπει να σκεφτούν τι είναι κατάλληλο μια τέτοια περίοδο: Στον «αέρα» η λάμψη των Όσκαρ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Αρνήθηκε να δει τον πατέρα της η Λόρα – Οι επόμενες κινήσεις των γερμανικών Αρχών
- Η πρόεδρος του Μεξικού εγγυήθηκε την ασφαλή διεξαγωγή του Μουντιάλ – Συνάντηση με τη FIFA


