Άμεσες και καθαρές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα ζητήσει ο πρωθυπουργός
Άμεσες και καθαρές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος αναμένεται να ζητήσει από τους ομολόγους τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα.
Άμεσες και καθαρές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος αναμένεται να ζητήσει από τους ομολόγους τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα.
Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τη ψηφιακή οικονομία, την καινοτομία και τις υπηρεσίες, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τις θέσεις απασχόλησης.
Στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα μετάσχει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θα μετάσχει επίσης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο κ. Σαμαράς θα έχει επαφές με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στις οποίες αναμένεται να θέσει το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά και το θέμα που έχει ανακύψει με το δημοσιονομικό κενό και τα πρόσθετα μέτρα του 2014.
Πάντως, η ευρωπαϊκή πλευρά αποσαφηνίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν αναμένεται συζήτηση για το χρέος πριν τον Απρίλιο και πριν επιβεβαιωθεί πρώτα το πρωτογενές πλεόνασμα του ελληνικού Προϋπολογισμού από τηνEurostat.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η AI κατακλύζει του YouTube: 20% του περιεχομένου είναι κακοφτιαγμένα «slop»
- Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 68-72: Σπουδαίο «διπλό» για τον «Δικέφαλο» με πρωταγωνιστή τον Ταϊρί (vid)
- Γάζα: «Συλλογική τιμωρία» – Το Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 700 συγγενείς δημοσιογράφων
- Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα
- Ivan Greko: Στο Αυτόφωρο τη Δευτέρα μετά την ποινική δίωξη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
- Μεταγραφική ενίσχυση για τον Άρη
