Συνένωση πύρινων μετώπων φοβάται η πυροσβεστική της Αυστραλίας
Την συνένωση των τριών ισχυρότερων πυρκαγιών σε μία φοβούνται οι πυροσβέστες στην Αυστραλία, ενώ η πρόβλεψη για τον καιρό προδιαγράφει επιδείνωση των συνθηκών. Δεκάδες πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να μαίνονται στη Νέα Νότια Ουάλια, αρκετά από αυτά εντελώς εκτός ελέγχου.
Την συνένωση των τριών ισχυρότερων πυρκαγιών σε μία φοβούνται οι πυροσβέστες στην Αυστραλία, ενώ η πρόβλεψη για τον καιρό προδιαγράφει επιδείνωση των συνθηκών.
Δεκάδες πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να μαίνονται στη Νέα Νότια Ουάλια, αρκετά από αυτά εντελώς εκτός ελέγχου.Από τις πιο επικίνδυνες πυρκαγιές είναι εκείνες που μαίνονται ακόμη τη Δευτέρα κοντά στο Λίθγκοου, στην περιοχή των Γαλάζιων Όρεων.
Εκεί η πυροσβεστική παλεύσει σε τρία μέτωπα αλλά, όπως μεταδίδει το BBC, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ανέφερε ότι βάσει των καιρικών προβλέψεων «υπάρχει κάθε πιθανότητα» να συνενωθούν, αρχικά, τα δύο ισχυρότερα μέτωπα.
Στο χειρότερο σενάριο, το ενιαίο «διπλό» μέτωπο μπορεί να ενωθεί με τρίτη πυρκαγιά.
Συνολικά στην Νέα Νότια Ουαλία, η οποία τελεί ήδη από την Κυριακή σε κάτασταση έκτακτης ανάγκης, μαίνονται 58 πυρκαγιές. Από αυτές, οι 14 παραμένουν εκτός ελέγχου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
- Μετρό: Προσοχή έρχονται αλλαγές – Ποιες ώρες και μέρες κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί
- Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ 78-90: Με εξαιρετικoύς Μέλβιν και Μουρ ο δικέφαλος (vids)
- Το σκάνδαλο Έπσταΐν και οι σκιές πάνω από την ευρωπαϊκή ελίτ