Αβέβαιοι οι επόμενοι μήνες για την κυπριακή οικονομία, λέει ο Π.Δημητριάδης
Εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τον πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη, συνέρχεται το μεσημέρι το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας. Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι παρόλο που γίνονται σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση οι επόμενοι μήνες χαρακτηρίζονται από σημαντικό βαθμό αβεβαιότητας για την οικονομία.
Εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τον πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη, συνέρχεται το μεσημέρι το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας.
Δημοσιεύματα στον Τύπο έφεραν τις προηγούμενες μέρες το ΔΣ να έχει ακυρωθεί από τον κ. Δημητριάδη και να έχει μετατεθεί για τις 4 Νοεμβρίου μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της τρόικας, γεγονός που είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τελικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου θα διεξαχθεί κανονικά με το περιεχόμενο της ατζέντας να μην έχει γνωστοποιηθεί.
Εξάλλου, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στα πλαίσια παρουσίασης του προϋπολογισμού 2014, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι παρόλο που γίνονται σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση οι επόμενοι μήνες χαρακτηρίζονται από σημαντικό βαθμό αβεβαιότητας για την κυπριακή οικονομία.
Ο ίδιος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η συναίνεση και η συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων μερών στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της Κύπρου έναντι των δανειστών της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νορβηγία: Το σκάνδαλο Έπσταϊν θα διερευνηθεί από κοινοβουλευτική επιτροπή
- Νέο εργαλείο επιτρέπει να διαγράψετε ανεπιθύμητες φωτογραφίες από το Google Search
- Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Γλίτωσαν την ήττα στο 90+6′ οι «κόκκινοι διάβολοι»
- Ποιος θα αντικαταστήσει τον Ερντογάν στην ηγεσία του AKP;
- Τσέλσι – Λιντς 2-2: Ισοπαλία σοκ για τους «μπλε» (2-2) – Μία ακόμη ήττα για την Τότεναμ (1-2)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]
