Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία αναλαμβάνει η Κάρολαϊν Κένεντι
Η Κάρολαϊν Κένεντι, κόρη του δολοφονηθέντος προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, αναλαμβάνει πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία. Είναι η πρώτη γυναίκας που καταλαμβάνει αυτή τη θέση.
Η Κάρολαϊν Κένεντι, κόρη του δολοφονηθέντος προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, αναλαμβάνει πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία. Είναι η πρώτη γυναίκας που καταλαμβάνει αυτή τη θέση.
Ο διορισμός της Κένεντι πέρασε ομόφωνα από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά η τελική έγκριση καθυστέρησε λόγω της κρίσης που προέκυψε στις ΗΠΑ από το δημοσιονομικό αδιέξοδο και το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
Η ψηφοφορία διεξήχθη στη Γερουσία αργά το βράδυ της Τετάρτης, λίγο μετά την υπερψήφιση από το Σώμα της συμφωνίας για ενδιάμεση λύση στο διπλό πρόβλημα του ορίου δανεισμού και του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
Δικηγόρος και πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Κένεντι, η 55χρονη Κάρολαϊν υπήρξε υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα από το 2008 που έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την προεδρία.
Τα μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας μίλησαν με θερμά λόγια για τον πατέρα και τους θείους της που διετέλεσαν μέλη του Σώματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αιχμηρός ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο άρθρο 86 του Συντάγματος
- Η απόφαση της Γιουνάιτεντ για τον Μίκαελ Κάρικ
- Greek Labor Union Chief Probed Over Alleged €73M Embezzlement
- Ο Άρης και οι πιθανότητες για την 5άδα – Το πρόγραμμα ως το φινάλε της κανονικής περιόδου (pics)
- Το Παλάτι «καίει» τον Άντριου: «Βαθιά ανήσυχοι» οι Γουίλιαμ και Κέιτ για το σκάνδαλο Έπσταϊν
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά του παιδιού που έπεσε στο σιντριβάνι – Οι πρώτες εικόνες μετά το ατύχημα

