Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Baby Βotox: τι είναι & ποιες το χρειάζονται

Baby Βotox: τι είναι & ποιες το χρειάζονται

Το μυστικό των star του Hollywood για εξάλειψη των ρυτίδων χωρίς αλλοίωση της φυσικής έκφρασης του προσώπου.

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε αντικρίσει ένα «παγωμένο» πρόσωπο, χωρίς έκφραση και συναίσθημα, αποτέλεσμα μιας θεραπείας των ρυτίδων με botox. Τώρα πια πρόσωπο χωρίς ρυτίδες δεν σημαίνει αναγκαστικά ένα ψυχρό και ανέκφραστο πρόσωπο!
Το baby botox αναπτύχθηκε σαν αποτέλεσμα των αντιδράσεων των διάσημων σκηνοθετών του Hollywood για τα «παγωμένα», ανέκφραστα πρόσωπα των ηθοποιών, συνέπεια των θεραπειών botox στις οποίες είχαν υποβληθεί. Είναι γνωστό, μάλιστα, ότι ο βραβευμένος σκηνοθέτης Martin Scorsese εξέφρασε έντονα παράπονα για το αψεγάδιαστο μέτωπο των ηθοποιών, το οποίο δεν άφηνε κανένα περιθώριο για εκφραστικότητα- απαραίτητη για την ερμηνεία των ρόλων.
Έτσι, δημιουργήθηκε μια νέα θεραπεία παρόμοια με το botox, η οποία ήταν ικανή να καλύψει τις ανάγκες των πρωταγωνιστών για νεανικό και φυσικό πρόσωπο, διατηρώντας ταυτόχρονα την ικανότητα του προσώπου να εκφράσει συναισθήματα: το baby botox.
Γνωστό και ως «micro-Botox», το baby botox περιλαμβάνει ενέσεις botox σε μικρότερη δόση από μία κανονική συνεδρία botox, ενώ εφαρμόζεται στα συνηθισμένα σημεία του προσώπου: στο «πόδι της χήνας», στις ρυτίδες του μετώπου και στις ρινοπαρειακές ρυτίδες.
Το πλεονέκτημα του baby botox είναι ότι λόγω της μικρής ποσότητας δραστικής ουσίας που χρησιμοποιεί, οι εκφράσεις του προσώπου δεν επηρεάζονται καθόλου, ενώ ταυτόχρονα οι λεπτές γραμμές εξαλείφονται. Eίναι δηλαδή ιδανικό για όσους επιθυμούν να εξομαλύνουν τις λεπτές ρυτίδες που σχηματίζονται λόγω της κίνησης των μυών του προσώπου, χωρίς όμως να σταματήσει εντελώς η κίνηση των μυών. Τα αποτελέσματα του baby botox διαρκούν περίπου 6 μήνες.
Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια του Τμήματος Αισθητικής Δερματολογίας και Laser της Cosmetic Derma Medicine, αναφέρει: «Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό μας τείνει να μειώνεται. Το γεγονός αυτό προκαλεί την εμφάνιση ρυτίδων, ιδιαίτερα σε σημεία του προσώπου όπου οι μύες κινούνται συχνά, όπως η περιοχή γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας), το μεσόφρυο και το μέτωπο. Το botox έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες, δίνοντας χρόνο στο σώμα μας να παράξει κολλαγόνο και να εξαλείψει τις ατέλειες. Η μικρή ποσότητα που χρησιμοποιείται στο baby botox επιτρέπει μεν την κίνηση των μυών, αλλά σε μικρότερη έκταση, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να είναι λιγότερο βαθιές και το πρόσωπό μας να δείχνει ανανεωμένο.»
Είναι σημαντικό, όπως σε όλες τις θεραπείες που αφορούν στη βελτίωση της όψης του προσώπου έτσι και στο baby botox, να απευθυνόμαστε πάντα σε κάποιον εξειδικευμένο γιατρό, ώστε η διαδικασία να πραγματοποιείται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

woman.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024