Στο Hellenic Innovation Forum παρουσιάζεται το Bionian Cluster
Στο Hellenic Innovation Forum, το σημαντικότερο ελληνικό Forum για την Καινοτομία (7 - 8 Οκτωβρίου 2013 στο Ίδρυμα Ευγενίδου), θα παρουσιαστεί το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα Bionian Cluster βιοτεχνολογίας και υγείας από τον πρόεδρό του, καθηγητή Γεώργιο Χρούσο.
Στο Hellenic Innovation Forum, το σημαντικότερο ελληνικό Forum για την Καινοτομία (7 – 8 Οκτωβρίου 2013 στο Ίδρυμα Ευγενίδου), θα παρουσιαστεί το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα Bionian Cluster βιοτεχνολογίας και υγείας από τον πρόεδρό του, καθηγητή Γεώργιο Χρούσο.
Κατά τη διάρκεια του Forum, που διοργανώνεται από τον Γεώργιο Σιώτη (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Task Force for Greece) και τον Αλέξανδρο Σ. Κρητικό (DIW Berlin, Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ και IZA), θα αναλυθούν οι προοπτικές της καινοτομίας στην Ελλάδα.
Ο κ.Χρούσος θα παρουσιάσει τη στρατηγική ανάπτυξης του Bionian Cluster και ιδιαίτερα του Ινστιτούτου Κλινικών Ερευνών, ICI, (μεταφραστική και κλινική έρευνα) και του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Υγείας (έρευνα για τις περιβαλλοντικές επιδράσεις στην υγεία), καθώς και το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Το Forum θα διερευνήσει τρόπους βελτιστοποίησης καινοτόμων πρακτικών, προσδιορίζοντας τις ευκαιρίες για διεπιστημονική συνεργασία στην Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, ενώ τέλος, θα καθορίσει τρόπους αξιοποίησης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την καινοτομία στο πλαίσιο του HORIZON 2020.
health.in.gr
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα

