Παράταση του σχολικού έτους σε όσα σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βήματος, ο Κων.Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».
Στόχος του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, «είναι να προστατέψει τους μαθητές να μη χάνουν μαθήματα και να αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια».
Οι καταλήψεις ωστόσο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά παραμένουν πανελλαδικά γύρω στο 10% με 15%, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας.

Αυτή την εβδομάδα πλησιάζουν πλέον τις 70 σε σχολεία της Αττικής, ενώ ήδη υπό κατάληψη τελούν εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας, το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία κ.α.

Επίσης, σε κατάληψη βρίσκονται το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, το 3ο και το 7ο Λύκεια Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγριάς Μαγνησίας, το Λύκειο Καναλίων Μαγνησίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας.

Παράλληλα, κατειλημμένα από τους μαθητές είναι οχτώ γυμνάσια – λύκεια του δήμου Νεαπόλεως – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά 39 τελούσαν υπό κατάληψη τη Δευτέρα, ένα σχολείο στον νομό Πέλλας και δύο στο Κιλκίς.

Στην Κρήτη, υπό κατάληψη ήταν τη Δευτέρα τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, τα 2ο και 3ο Λύκειο της πόλης, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Επισκοπής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ