Συνάντηση Στουρνάρα με στελέχη του οίκου Moody’s
Με στελέχη του οίκου Moody's συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προκειμένου να τα ενημερώσει για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μετά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα οι αναλυτές του οίκου αναμένεται να προχωρήσουν σε αναθεώρηση προς το ευμενέστερο των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης και τη δημοσιονομική κατάσταση.
Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα.
Με στελέχη του οίκου Moody’s συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προκειμένου να τα ενημερώσει για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι μετά την επίσκεψη και την ενημέρωση, ο οίκος θα προχωρήσει σε αναθεώρηση προς το ευμενέστερο των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης και τη δημοσιονομική κατάσταση.
Επίσης, όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, ενδέχεται να προχωρήσει και στην πιστοληπτική αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Ο οίκος δίνει σήμερα rating «C» στην Ελλάδα, δηλαδή την αξιολογεί πέντε βαθμίδες χαμηλότερα από ό,τι οι οίκοι Standard & Poor’s και Fitch.
Μάλιστα, στις υφιστάμενες εκτιμήσεις της η Moody’s προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά -5,3% το 2013 και επιπλέον κατά -4,2% το 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
