Νύχτες Πρεμιέρας ξανά
Η εκκίνηση δόθηκε στο κινηματοθέατρο Παλλάς την Τετάρτη 18/9, με την προβολή της ταινίας του Νόα Μπάουμπαχ, Frances Ha. Μια από τις πιο αισιόδοξες ταινίες της χρονιάς, με άρωμα γυναίκας, σκιαγραφεί μια ονειροπαρμένη 27χρονη που προσπαθεί να βρει νόημα στην ενήλικη ζωή της και παράλληλα να επιβιώσει σε μια σημερινή, ασπρόμαυρη Νέα Υόρκη. Αυτό δεν προσπαθούμε λίγο ως πολύ όλοι στις μέρες μας;
Η ταινία έκανε πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού στην φετινή 63η Μπερλινάλε και ενθουσίασε το κοινό. Η μεγάλη απήχησή της στο κοινό οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στην πρωταγωνίστρια αλλά και συν-σεναριογράφο Γκρέτα Γκέργουικ. Χιούμορ και πνευματώδεις διάλογοι, παιχνιδιάρικη διάθεση, χαρακτήρες και καταστάσεις που μοιάζουν μία μόλις ανάσα από την αληθινή ζωή και στιγμές που εναλλάσσουν το χαμόγελο με τη συγκίνηση -ορίστε μερικοί λόγοι που υπόσχονται να μετατρέψουν το μικρό αυτό αριστούργημα σε μια από τις αγαπημένες ταινίες πολλών θεατών για φέτος.
| Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Seven Films και την Spentzos Film, στις 26/9 |
Πρόσβαση στην προβολή της ταινίας έναρξης είχαν μόνο όσοι προμηθεύτηκαν με κάποιο τρόπο πρόσκληση. Οι προβολές για το κοινό ξεκινούν από την Πέμπτη 19/9 και είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.
Μην ξεχάσετε:
- Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του φεστιβάλ (σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment) ο Τζέρεμι Άιρονς για την προώθηση της νέας του ταινίας «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα».
- Το Φεστιβάλ κλείνει με την ανατρεπτική ταινία «Η Ζωή της Αντέλ», μια ταινία που αναφέρεται στον παθιασμένο έρωτα δύο γυναικών, κατάφερε να αποσπάσει το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2013, ενώ η προβολή της στις Νύχτες Πρεμιέρας μοιάζει να πραγματοποιεί την ευχή της νεαρής πρωταγωνίστριάς, Αντέλ Εξαρχόπουλος, ελληνικής καταγωγής, να επισκεφθεί επιτέλους και για πρώτη φορά τη χώρα μας! Έτσι αποτελεί μία από τους επίσημους προσκεκλημένους του φεστιβάλ. Η Εξαρχόπουλος (Adèle Exarchopoulos), ξεχώρισε για τη φυσικότητα και το ερμηνευτικό πάθος της και μοιράστηκε μαζί με τον σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς και τη συμπρωταγωνίστριά της, Λεά Σεντού, – για πρώτη φορά στην ιστορία των Καννών – τον Χρυσό Φοίνικα.
- Μια επίσης «δυνατή» στιγμή του φεστιβάλ είναι η προβολή της ταινίας “All is Lost” στην οποία, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, με ελάχιστο διάλογο, μια και υποδύεται έναν ιστιοπλόο , χαμένο, στο έλεος του ωκεανού, προσπαθεί να επιβιώσει, κρατώντας μας καθηλωμένους , επί μία ώρα και 45 λεπτά. Θεωρείται ότι θα αποτελέσει ταινία-σταθμό στην καριέρα του 77 χρονου ηθοποιού και σκηνοθέτη, που θα θέλαμε επίσης να δούμε στην Αθήνα!
- Η Μπερενίς Μπερεζό, ήδη γνωστή μας από το “The Artist”, βραβεύτηκε φέτος στις Κάννες, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Ασγκάρ Φαραντί, «Παρελθόν». Αυτήν την ταινία μπορούμε να απολαύσουμε και εμείς στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.
- Pushy Riot: Μια Πανκ Προσευχή. Ένα ντοκιμαντέρ για τις Νάντια, Μάσα και Κάτια, τα τρία κορίτσια του γνωστού πανκ συγκροτήματος που φυλακίστηκαν γιατί τραγούδησαν μια πανκ προσευχή στον καθεδρικό της Μόσχας, κατά της πολιτικής του Πούτιν.
- Διεθνές Διαγωνιστικό, με 10 ταινίες,
- Μουσική και Φιλμ/ Διαγωνιστικό
- Πανόραμα, με μια επιλογή από τις σημαντικότερες ταινίες της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής παραγωγής, οι οποίες έχουν διακριθεί σε μεγάλα φεστιβάλ
- Ελληνικές Μικρές Ιστορίες/ Διαγωνιστικό, ένα εντελώς νέο τμήμα που στηρίζει τις προσπάθειες των Ελλήνων κινηματογραφιστών
- Μουσική & Φιλμ/ Εκτός Διαγωνιστικού, με σκοπό να πλαισιώσει τις προβολές του Διαγωνιστικού Τμήματος από ταινίες που, εξαιτίας του Επίσημου Κανονισμού, δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο Διαγωνιστικό
- Ντοκιμαντέρ,
- Σινεμά στα Όρια, με τολμηρές σε θέματα και σύλληψη ταινίες,
- Μετά τα Μεσάνυχτα, για τους ξενύχτιδες σινεφίλ,
- Πρεμιέρες, με τις πιο ενδιαφέρουσες μεγάλες ταινίες της χρονιάς που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες την ερχόμενη σεζόν
- Μικρές Πρεμιέρες, μια ετήσια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους live action ή animation, βραβευμένες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου
- Ειδικά Αφιερώματα
Απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55: 5 ευρώ
Βραδινές προβολές, από τις 20:00: 6 ευρώ.
Κάρτες Διαρκείας
Κυκλοφορούν κάρτες διαρκείας των 10, 20 και 25 προβολών, με έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή.
- Κάρτα 10 προβολών: 35 ευρώ
- Κάρτα 20 προβολών: 60 ευρώ
- Κάρτα 25 προβολών: 75 ευρώ – η οποία προσφέρει επιπλέον δύο ατομικές προσκλήσεις, μία για την Τελετή Έναρξης και μία για την Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ (παραλαβή 12-17/9, 11:00 – 18:00 από το γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ – 1ος Όροφος Βιβλιοπωλείου Ιανός, Σταδίου 24).
Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου (απόδειξη αγοράς).
Εισιτήρια πωλούνται από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, με προσαρμοσμένο ωράριο:
- Odeon Όπερα Ι & ΙΙ (Ακαδημίας 57)
9, 10/09/2013 – 15:00 – 20:30 (μόνο κάρτες)
11/09/2013 – 15:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
12,13/09/2013 – 11:30 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
14,15/09/2013 – 17:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
16 – 27/09/2013 – 11:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
28,29/09/2013 – 17:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
- Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46)
9, 10/09/2013 – 15:00 – 20:30 (μόνο κάρτες)
11/09/2013 – 15:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
12, 13/09/2013 – 11:30 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
14,15/09/2013 – 17:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
16 – 27/09/2013 – 11:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
28,29/09/2013 – 17:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
- Δαναός Ι & ΙΙ (Κηφισίας 109, μετρό στάση Πανόρμου)
9, 10/09/2013 – 16:00 – 20:30 (μόνο κάρτες)
11 – 15/09/2013 – 17:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
16 – 26/09/2013 – 12:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
27 – 29/09/2013 – 17:00 – 20:30 (εισιτήρια & κάρτες)
Επιστρέψτε στη αρχική σελίδα του σινεμά και δείτε τις νέες προβολές, κινηματογραφικά νέα και αίθουσες προβολής!
- Καιρός: Στο «ψυγείο» η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
- Αλμέιδα: «Τι να κάνω, να αρχίσω να κλαίω;»
- Πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία ζητούν οι παθολόγοι
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Πώς μπορεί να απασχολήσει τη Euroleague ο τραυματίας Έξουμ: Όλες οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του
- Περισσότερο από ένα παιχνίδι: Πώς η νέα Barbie ξορκίζει το στίγμα του αυτισμού στα παιδιά

