Παρέμβαση της ΕΕ ζητά η Μπαρντό για τον νόμο θανάτωσης αδέσποτων στη Ρουμανία
Η Μπριζίτ Μπαρντό ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να παρέμβει, μετά την υιοθέτηση από τους ρουμάνους βουλευτές νόμου που επιτρέπει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων. Η γαλλίδα ηθοποιός παρακάλεσε τον πρόεδρο της Κομισιόν «να αναλάβει δράση κατά του μακελειού αυτού».
Η Μπριζίτ Μπαρντό ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να παρέμβει, μετά την υιοθέτηση από τους ρουμάνους βουλευτές νόμου που επιτρέπει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων. Η γαλλίδα ηθοποιός παρακάλεσε τον πρόεδρο της Κομισιόν «να αναλάβει δράση κατά του μακελειού αυτού».
«Κύριε πρόεδρε, υπολογίζω στην άμεση παρέμβασή σας στην Ρουμανία. Θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η στείρωση των αδέσποτων ζώων, το κάνουμε σε πολλές χώρες με επιτυχία» ανέφερε η Μπαρντό σε επιστολή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε από το ίδρυμά της για την προστασία των ζώων.
«Σας εκλιπαρώ να μας βοηθήσετε, να δράσετε κατά του μακελειού αυτού, που αποτελεί ντροπή και αμαυρώνει την εικόνα της Ευρώπης» πρόσθεσε.
Η Μπαρντό επέστησε την προσοχή του Μπαρόζο στην γραπτή διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία υιοθετήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 2011, για την διαχείριση του πληθυσμού των σκύλων στην ΕΕ.
Η διακήρυξη αυτή καλεί τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν μέτρα «όπως νόμους όσον αφορά τον έλεγχο του πληθυσμού των σκύλων και κατά της απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα».
Σύμφωνα με τον νόμο που υιοθέτησε η Ρουμανία, οι αδέσποτοι σκύλοι τους οποίους δεν θα αναζητήσει κανείς εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών μετά την αιχμαλωσία τους θα υποβάλλονται σε ευθανασία.
Ο νόμος θα πρέπει για να τεθεί σε ισχύ να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μάικλ Σάντελ: Ο πεσιμιστής ακαδημαϊκός του Χάρβαρντ που αποδείχτηκε προφήτης
- To χρώμα φωτός που τα βάζει με το άγχος
- Οι Ευρωπαίοι δεν είναι Αμερικανοί – Οι γίγαντες της ΑΙ δεν ανησυχούν αν πέφτουν θύματα παρακολούθησης
- Τέλος στο «μπλόκο» των μεταβιβάσεων – Πώς θα πουλάτε ακίνητα με χρέη και κατασχέσεις
- Υποκλοπές: Οι κυβερνητικοί που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και το έωλο επιχείρημα της αυτεπάγγελτης δίωξης
- ΕΣΥ: Καμπανάκι από την ΕΙΝΑΠ – Στα όρια οι ειδικευόμενοι γιατροί





