Στα χέρια του Μπαν Γκι-Μουν το πόρισμα για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία
Την έκθεση της ομάδας Σελστρομ μετά την αυτοψία στη Συρία για τις καταγγελίες χρήσης του χημικού οπλοστασίου παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν. Τα Ηνωμένα Έθνη θα ενημερώσουν αρχικά σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση το Συμβούλιο Ασφαλείας και αργότερα τη Γενική Συνέλευση. Το πόρισμα αναμένεται να επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών, αλλά όχι να δείχνει -τουλάχιστον ευθέως- ποια από τις δύο πλευρές ευθύνεται.
Την έκθεση της ομάδας Σελστρομ μετά την αυτοψία στη Συρία για τις καταγγελίες χρήσης του χημικού οπλοστασίου παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν. Τα Ηνωμένα Έθνη θα ενημερώσουν αρχικά σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση το Συμβούλιο Ασφαλείας και αργότερα τη Γενική Συνέλευση.
Το πόρισμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις διπλωματών, αναμένεται να επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών, αλλά όχι να δείχνει -τουλάχιστον ευθέως- ποια από τις δύο πλευρές ευθύνεται.
Σε αυτήν την περίπτωση, εάν δηλαδή «υπαινίσσεται» τον υπεύθυνο, αναμένεται να προστεθεί ως άλλο ένα στοιχείο διαμάχης στην κόντρα στον ΟΗΕ για το Συριακό την ώρα που η συμφωνία Κέρι-Λαβρόφ οδεύει στα Ηνωμένα Έθνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι το αχλάδι το «δώρο των θεών»;
- Γκρίφο: Ο Ιταλός με καριέρα μόνο στη Γερμανία, ονειρεύεται τη Serie A
- Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με θυελλώδεις ανέμους έως 9 μποφόρ – Πού αναμένονται βροχοπτώσεις
- Από τα κόκκινα χαλιά στα χαρακώματα: Το 2000 Μέτρα μέχρι την Αντρίιβκα δεν είναι «μια προπαγανδιστική ταινία»
- «Πότε πέρασαν;»: Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να απολαύσουν τις γιορτές
- Ανδρέας Ξανθός: Ενισχύσαμε το ΕΣΥ εν μέσω μνημονίων – Σήμερα είτε πρέπει να πληρώσεις, είτε να βρεις μέσο


