Άλμα στο άγνωστο ενδεχόμενο «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας, λέει ο Κάμερον
Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποίησε την Κυριακή για ένα «άλμα στο άγνωστο» σε περίπτωση νίκης του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας που θα πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου 2014. «Μέσα σε ένα χρόνο, οι πολίτες που ζουν στη Σκωτία θα κάνουν μια επιλογή που θα μπορούσε ριζικά και για πάντα να αλλάξει τη χώρα τους», δήλωσε ο Κάμερον.
Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποίησε την Κυριακή για ένα «άλμα στο άγνωστο» σε περίπτωση νίκης του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας που θα πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου 2014.
«Μέσα σε ένα χρόνο, οι πολίτες που ζουν στη Σκωτία θα κάνουν μια επιλογή που θα μπορούσε ριζικά και για πάντα να αλλάξει τη χώρα τους», δήλωσε ο Κάμερον.
«Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014 είναι η ημερομηνία όπου για τη Σκωτία θα είναι η ώρα των επιλογών: Το καλύτερο για τη Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο ή ένα άλμα προς το άγνωστο;» συνέχισε.
«Ελπίζω πραγματικά ότι η Σκωτία θα αποφασίσει να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί, πετύχαμε πολλά. Είμαστε μια οικογένεια εθνών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο χρόνος δεν είναι ώριμος για να μειωθεί αυτή η σχέση» συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Οι Σκωτσέζοι θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της ανεξαρτησίας για την περιοχή τους, που από το 1707 συνδέεται με το βρετανικό στέμμα.
Η Σκωτία, με επικεφαλής το Εθνικό Κόμμα (SNP), απολαμβάνει ήδη μεγαλύτερη αυτονομία από το 1997 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Κοινοβούλιο της Σκωτίας έχει την ευθύνη στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος και της δικαιοσύνης.
Σχεδόν όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου το ένα τρίτο των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του «ναι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συμμορία ανηλίκων έκλεβε και λήστευε φούρνους και περίπτερα σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία – 4 συλλήψεις
- Ρεάλ και Σίτι: Οι απόλυτοι οικονομικοί κυρίαρχοι του ποδοσφαίρου
- Οι ηγέτες της AI στο εξώφυλλο του TIME – Η τεχνολογία που σφράγισε το 2025
- Οι «Enhanced Games» προκαλούν νέο σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό!
- Πηγές ΠΑΣΟΚ: Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο «Φραπές» επικαλούμενος «το δικαίωμα της σιωπής»
- Καλάμπρια: «Στόχος μου να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό»
