Αθώοι από το δικαστήριο οι Σάββας Μιχαήλ και Κων.Μουτζούρης
Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ), Σάββας Μιχαήλ και ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ. Εις βάρος τους είχε ασκηθεί μήνυση από τη Χρυσή Αυγή.
Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ), Σάββας Μιχαήλ και ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ.
Εις βάρος τους είχε ασκηθεί μήνυση από τη Χρυσή Αυγή.
Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από τους δεκάδες συγκεντρωμένους σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης των κατηγορουμένων, ενώ απαλλακτική ήταν και η εισήγηση του εισαγγελέα έδρας.
Οι κατηγορίες για τις οποίες αθωώθηκαν, αφορούσαν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης, διέγερσης σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξης κοινής ειρήνης.
Κατά το κατηγορητήριο, βάση της μήνυσης των μελών της Χρυσής Αυγής, το ΕΕΚ εξέδωσε κάλεσμα για τη διαδήλωση με σύνθημα: «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», το οποίο είχε αναδημοσιεύσει το Indymedia.
Ο πρώην πρύτανης βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς, κατά τους μηνυτές, παρείχε τους servers του πανεπιστημίου.
Απολογούμενοι, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ από τη δίκη απουσίαζαν οι μάρτυρες κατηγορίας των μηνυτών, Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής καθώς και η υποψήφια βουλευτής του κόμματος, Θέμις Σκορδέλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
