Στο πράσινο τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ
Άνοδο σημειώσαν τα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά χρηματιστήρια την Τετάρτη. Οι αμερικανοί επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην είδηση για άνοδο στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ όλο τον Αύγουστο.
Σχεδόν 100 μονάδες ήταν την Τετάρτη τα ημερήσια κέρδη για τον δείκτη Dow Jones στο χρηματιστήριο μετοχών της Νέας Υόρκης που μετά από αυτό (97,5 μον.) με ποσοστιαία άνοδο 0,66% αναρριχήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης της Τετάρτης στις 14.931 μονάδες.
Επίσης, ο ευρύς δείκτης Standard & Poor’s 500 κέρδισε διψήφιο αριθμό μονάδων, 13 μονάδες (0,81%), και έκλεισε στις 1.653,11 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά τον σύνθετο δείκτη Nasdaq Composite (μετοχές ναυτιλίας, τεχνολογίας), αυτός με ημερήσιο κέρδος 36,43 μονάδων (1,01%) ολοκλήρωσε την συνεδρίαση (2η διαδοχική ανοδική) στις 3.649,04 μονάδες.
Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην είδηση για άνοδο στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ όλο τον Αύγουστο, όπως μετέδωσε το Reuters.
Στο Λονδίνο ο FTSE σημείωσε άνοδο 0,10% φτάνοντας στις 6.474.74 μονάδες, ενώ στην Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,77% για να κλείσει στις 8.195.92 μονάδες.
Ο CAC στο Παρίσι σημείωσε κι αυτός άνοδο 0,16% στις 3.980.42 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λόρα: Στην πρώτη ημέρα της εξαφάνισης αναζητά τη λύση του μυστηρίου η ΕΛ.ΑΣ. – Για εξηγήσεις κλήθηκαν οι γονείς
- Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο – Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας ήταν 93 ετών
- Live Streaming: Ελλάδα – Ιταλία
- Live: Συζητώντας την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Μηχανισμός ανάπτυξης της οικονομίας τα λιμάνια
- Τραμπ: «Η Ευρώπη να ασχοληθεί με την Ουκρανία – Όχι τη Γροιλανδία» – Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση
- Η απανθρωποποίηση των Παλαιστίνιων μέσα κι έξω από τη Γάζα

