Στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Το ελληνικό τμήμα της International Law Association διοργανώνει από σήμερα, Πέμπτη, έως το Σάββατο, διεθνές συνέδριο με θέμα «Imperium Juris: Governance, Trade, Resources» και στην τελευταία ενότητα του, η οποία σχετίζεται με νομικά ζητήματα σχετικά με το δημόσιο χρέος, θα μετάσχουν ο κορυφαίος δικηγόρος στις αναδιαρθρώσεις χρέους Λι Μπουχάιτ, αλλά και ο έλληνας καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου Αιμίλιος Αυγουλέας.
Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βρίσκεται στο επίκεντρο συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα με τη συμμετοχή νομικών διεθνούς φήμης.
Το ελληνικό τμήμα της International Law Association διοργανώνει από την Πέμπτη έως το Σάββατο διεθνές συνέδριο με θέμα «Imperium Juris: Governance, Trade, Resources».
Το Σάββατο, στην τελευταία ενότητα του συνδρίου, η οποία σχετίζεται με νομικά ζητήματα σχετικά με το δημόσιο χρέος, θα μετάσχουν ο κορυφαίος δικηγόρος στις αναδιαρθρώσεις χρέους Λι Μπουχάιτ, αλλά και ο έλληνας καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου Αιμίλιος Αυγουλέας, ο οποίος συγκαταλέγεται στην ελίτ των νομικών που ασχολούνται με τα ζητήματα κρατικού χρέους.
Ο κ. Μπουχάιτ και η δικηγορική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton έστησαν και έτρεξαν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Φεβρουάριο του 2012 και ήταν εκ των βασικών συνεργατών της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση του PSI.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανός δικηγόρος κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στην Αθήνα αναμένεται να έχει συναντήσεις και με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ο κ. Μπουχάιτ έχει προβλέψει πως μέσα στο 2014 η Ελλάδα θα λάβει ελάφρυνση χρέους με μείωση του μέσου επιτοκίου κοντά στα επίπεδα που δανείζεται ο πυρήνας της ευρωζώνης, δηλαδή κοντά στο 2% σήμερα, αλλά και επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων σε βάθος 40 ετών.
Όπως έχει τονίσει, με τις προσαρμογές αυτές το ελληνικό χρέος θα γίνει πιο ευπαρουσίαστο και θα δοθεί η δυνατότητα στη χώρα να βγει στις αγορές.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βολιβία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από έντονες πλημμύρες
- Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο πανεπιστήμιο Μπράουν
- Συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Μεξικό για το νερό του Ρίο Γκράντε
- Αναγκαστική προσγείωση για Boeing 777 στην Ουάσινγκτον – Γνωστό το πρόβλημα με το κάλυμμα του κινητήρα
- Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]
- Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για φερόμενη προετοιμασία επίθεσης σε Χριστουγεννιάτικη αγορά
