«Πάρα πολύ ευχαριστημένος» από τις επαφές στις ΗΠΑ δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς
Τις θέσεις της Αθήνας για θέματα όπως το Κυπριακό και η ονομασία της ΠΓΔΜ ανέλυσε στον ΓΓ του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού, κράτησε περίπου 45 λεπτά. Παρών και ο Μάθιου Νίμιτς, ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα για το θέμα των Σκοπίων. «Πάρα πολύ ευχαριστημένος» από τις συναντήσεις του στις ΗΠΑ δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Τις θέσεις της Αθήνας για θέματα όπως το Κυπριακό και η ονομασία της ΠΓΔΜ ανέλυσε στον ΓΓ του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού, κράτησε περίπου 45 λεπτά.
«Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα.
» Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον Γενικό Γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο Μπαν κι-Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ στη συνάντηση ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής για το θέμα των Σκοπίων Μάθιου Νιμιτς.
Μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός δήλωσε «πάρα πολύ ευχαριστημένος» με τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στις ΗΠΑ.
Διαβάστε αναλυτικά:
- Η συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα
- Οι εκτιμήσεις Στουρνάρα
- Ικανοποίηση Βενιζέλου
- Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ
- Τι λέει η ΔΗΜΑΡ
- Η δήλωση του Π.Καμμένου
- Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
- Τι έγραψε ο ξένος Τύπος
Ο πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε με στελέχη επενδυτικών ομίλων και ΜΜΕ, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκης επιτροπής.
Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφθεί το 9/11 Μemorial, το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι.
Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Επίσης ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες
