Με «θετικό πνεύμα» εξετάζεται η εξαίρεση μικρών τζίρων από τον ΦΠΑ
Το ενδεχόμενο εξαίρεσης των επιχειρήσεων με μικρό τζίρο, κάτω των 25.000 ευρώ, από τον ΦΠΑ «εξετάζεται με θετικό πνεύμα» λέει ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χ.Θεοχάρης, σημειώνοντας σε συνέντευξή του πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την ώρα. Ο γενικός γραμματέας δεν βλέπει πρόβλημα στο ρυθμό υποβολής των δηλώσεων που να οδηγεί σε νέα παράταση, ενώ αναφέρει πως η περυσινή δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος σε δόσεις δεν πρόκειται να επαναληφθεί.
Το ενδεχόμενο εξαίρεσης των επιχειρήσεων με μικρό τζίρο, κάτω των 25.000 ευρώ, από τον ΦΠΑ «εξετάζεται με θετικό πνεύμα» λέει ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χ.Θεοχάρης, σημειώνοντας σε συνέντευξή του πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την ώρα.
«Η πίεση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας το προηγούμενο διάστημα αλλά και αυτή που έρχεται με τον φόρο ακινήτων δεν μας άφησε περιθώρια για πολλές αλλαγές» λέει σχετικά ο Χ.Θεοχάρης σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου.
Επίσης, ο γενικός γραμματέας δεν βλέπει πρόβλημα στο ρυθμό υποβολής των δηλώσεων που να οδηγεί σε νέα παράταση.
Όσον αφορά την δυνατότητα που είχε δοθεί πέρυσι για αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε δόσεις, σημειώνει πως ήταν έκτακτο μέτρο και δεν πρόκειται να επαναληφθεί καθώς «η φετινή επιβάρυνση είναι πολύ μικρότερη από πέρσι».
Τέλος, σχετικά με τις αποδείξεις, ο γενικός γραμματέας αναφέρει πως το υπουργείο βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να έχει συγκεκριμένη πρόταση τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ετοιμαστεί το νομοσχέδιο για τα φορολογικά κίνητρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στο Ιράκ ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ρόλου
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης