Κοινοβουλευτική πλειοψηφία -για πρώτη φορά μάλιστα- δίνει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest-dimap, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν 42%, όσο και την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο όριο εισόδου στην Βουλή, το 5%.

Την ίδια ώρα τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 46%, με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) να ανεβαίνουν κατά μία μονάδα στο 26% και τους Πράσινους να πέφτουν μία μονάδα, στο 13% και την Αριστερά (Die Linke) να παραμένει στο 7%.

Η πλειοψηφία των εδρών στην Κάτω Βουλή, την Bundestag, μπορεί να εξασφαλιστεί για ένα συνασπισμό, ακόμα και αν έχει λιγότερο από το 50%, αρκεί να ξεπερνά σε εκλογική δύναμη όλα τα άλλα κόμματα μαζί.

Με δεδομένο ότι τα ποσοστά του FDP είναι κοντά στο όριο του 5% το μετεκλογικό τοπίο θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις του στις εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου. Αν δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή, η επανάληψη του σκηνικού του 2005 με ένα μεγάλο συνασπισμό CDU και SPD είναι αρκετά πιθανή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters