Σε ύφεση οι φωτιές σε Αλεποχώρι-Πάρνηθα, στο κόκκινο τα επίπεδα συναγερμού
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, προκειμένου να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αναζωπύρωσης, δεδομένου ότι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σε ύφεση και η πυρκαγιά στην Πέτρα της Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα, υπό έλεγχο το μέτωπο και στον Κάβο Ισθμίων στην Κόρινθο. Για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, προκειμένου να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αναζωπύρωσης, δεδομένου ότι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο στη θέση Νέο Μάζι και έκαψε πευκοδάσος.
Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Πέτρα της Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν εύκολη πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Το σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η φωτιά είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.
Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Κάβο Ισθμίων στην Κόρινθο, τέθηκε υπό έλεγχο ύστερα από ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής.
Η φωτιά κατέστρεψε αρκετά στρέμματα πευκοδάσους και ελιών, αλλά περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ζημιές σε σπίτια. Στο σημείο παρέμεναν το πρωί δυνάμεις της Πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.
Στο κόκκινο τα επίπεδα συναγερμού
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα, Πέμπτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται η Αττική, νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου καθώς και η νότια Εύβοια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρομερές καταστάσεις στην Παρτιζάν: Ο κόσμος φώναζε «Ομπράντοβιτς» και… ξενέρωσε τον Ουάσινγκτον που έφυγε (vid)
- Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη ότι είδε να χτυπούν με κοντάρι τον πρώην υπουργό
- Brussels Signals ‘No More Studies Needed’ for Greece–Cyprus Power Link
- 35 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Γιορτή Γνώσης & Δημιουργίας
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
