Σε χαμηλό εικοσαετίας οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάιο
Με ταξινομήσεις 1.042.742 μονάδων στην γηραιά ήπειρο ο Μάιος, συνεχίζει πτωτικά για τις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων που από την αρχή της χρονιάς έχουν μειωθεί συνολικά κατά 6,8% σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2012.
Αρνητικό ρεκόρ κατέγραψαν οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια για τον Μάιο, φτάνοντας τις 1.042.742 μονάδες.
Πρόκειται για το χαμηλότερο μέγεθος που έχει καταγραφεί για το συγκεκριμένο μήνα από το 1993 οπότε οι πωλήσεις αυτοκινήτων είχαν μειωθεί κάτω από ένα εκατομμύριο μονάδες, ενώ εμφανίζει μείωση 5,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Σε ό,τι αφορά το πεντάμηνο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων συρρικνώθηκαν από τις αρχές της χρονιάς κατά 6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Αυτό που κυριάρχησε το Μάιο ήταν η κάμψη που σημείωσαν, με εξαίρεση τη Βρετανία όπου παρουσιάστηκε αύξηση 11%, όλες οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Αναλυτικότερα, στην ισπανική αγορά καταγράφηκε μείωση πωλήσεων 2,6%, στην ιταλική 8%, στη γερμανική 9,9% και στη γαλλική 10,4%.
Συνολικά για το διάστημα από τις αρχές της χρονιάς έως το Μάιο, στην ισπανική και στη γερμανική αγορά οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν μειωθεί κατά 5,8% και 8,8% αντιστοίχως, ενώ στην ιταλική και στην γαλλική αγορά το ποσοστό μείωσης το πρώτο πεντάμηνο του 2013 είναι διψήφιο φτάνοντας το 11,3% και το 11,9%.
Εξαίρεση από την μειωμένη ζήτηση στο «club των ισχυρών» αποτελεί και πάλι η βρετανική αγορά η οποία το πρώτο πεντάμηνο του έτους κατέγραψε αύξηση 9,3% στις ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων.
Σε ό,τι αφορά τις συνολικές ταξινομήσεις του πενταμήνου στην ευρωπαϊκή επικράτεια ανήλθαν σε 5.070.840 μονάδες, μέγεθος μειωμένο κατά 6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
auto.in.gr
- Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Γαλλία και Βρετανία αρνούνται ότι ήξεραν για την επίθεση στο Ιράν
- Η αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας στην επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
- Ιράν: Απειλεί να μην αγωνιστεί στο Μουντιάλ μετά τις επιθέσεις!
- Οβιέδο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: «Απόδραση» στις καθυστερήσεις για τους «ροχιμπλάνκος»
- ΗΠΑ: Η έλλειψη σοβαρότητας του Ιράν στις συνομιλίες δεν άφησαν άλλη επιλογή στον Τραμπ παρά να επιτεθεί
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]
