Η είδηση για την ανανεωμένη εκδοχή της Alfa Romeo MiTo δεν έρχεται από τις ανασχεδιασμένες επιφάνειες του αμαξώματός της ή από τις εξοπλιστικές -και μη- παρεμβάσεις στο εσωτερικό τμήμα, αλλά από την προσθήκη ενός νέου κινητήρα βενζίνης στην ήδη πλούσια γκάμα της.

Ο λόγος για τον δικύλινδρο και αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 0,9 λίτρων, ο οποίος προσφάτως απέκτησε μια νέα, ακόμη πιο ισχυρή εκδοχή.

Με 105 ίππους και 145 Nm, ο νέος TwinAir κινητήρας της Alfa Romeo MiTo συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, εξασφαλίζοντας ανταγωνιστικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δευτερόλεπτα) και διατηρώντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, λοιπόν, η ΜiTo TwinAir των 105 ίππων καταναλώνει 4,2 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και εκλύει 99 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, εξασφαλίζοντας -μεταξύ άλλων- τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Σε επίπεδο εξοπλισμού ξεχωρίζει το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την έγχρωμη οθόνη των 5 ιντσών, καθώς και τα εξοπλιστικά πακέτα Sport 17» και Comfort.

Η έκδοση 2013 της Alfa Romeo MiTo θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από τα 12.240 ευρώ (τιμή με όφελος απόσυρσης).

auto.in.gr