Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά την προσφορά της Japonica
Πτωτικά κινούνταν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων την Τρίτη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τα νέα ότι αμερικανική επενδυτική εταιρία προσφέρεται να αγοράσει έως και το 10% των ελληνικών τίτλων.
Πτωτικά κινούνταν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων την Τρίτη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τα νέα ότι αμερικανική επενδυτική εταιρία προσφέρεται να αγοράσει έως και το 10% των ελληνικών τίτλων.
Κάποιοι traders, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, λένε ότι προβληματίζονται από τη χαμηλή τιμή που προσφέρει η Japonica Partners, καθώς κινείται στο 45% της ονομαστικής αξίας των τίτλων, όταν για παράδειγμα, η τιμή του 10εούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 60% της ονομαστικής του αξίας.
«(Οι ελληνικές αποδόσεις υποχωρούν) καθώς αυτή η εταιρία προσπαθεί να επαναγοράσει το 10% των υφιστάμενων τίτλων. Συνεχίζεται εξαιτίας αυτού», είπε ένας trader.
Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχωρούσαν 16 μονάδες βάσης στο 9,24%, ενώ των 30ετών έχαναν 17 μονάδες βάσης στο 8,42%, με τους traders να υποστηρίζουν ότι οι χαμηλοί όγκοι κάνουν εντονότερες τις κινήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)

