Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O γάμος σας δεν είναι πρωτότυπος; Τόσο το καλύτερο

O γάμος σας δεν είναι πρωτότυπος; Τόσο το καλύτερο

Ιωάννα Ζυμαρίτη Φωτό.: ΙΜΑΧΤree Ας δεχθούμε αυτήν τόσο κλισέ ατάκα ότι «κάθε γυναίκα ονειρεύεται από μικρό κοριτσάκι να παντρευτεί». Δεν απέχει και τόσο από την αλήθεια. Εξάλλου, η Bibibo –για εμάς τις παλιές –και η Barbie για τις νεότερες ήταν νοικοκυρεμένα κορίτσια: η μια πιστή στον John John και η άλλη στον Ken. Βέβαια, αυτές […]

Ιωάννα Ζυμαρίτη Φωτό.: ΙΜΑΧΤree

Ας δεχθούμε αυτήν τόσο κλισέ ατάκα ότι «κάθε γυναίκα ονειρεύεται από μικρό κοριτσάκι να παντρευτεί». Δεν απέχει και τόσο από την αλήθεια. Εξάλλου, η Bibibo –για εμάς τις παλιές –και η Barbie για τις νεότερες ήταν νοικοκυρεμένα κορίτσια: η μια πιστή στον John John και η άλλη στον Ken. Βέβαια, αυτές κάθε χρόνο παντρεύονταν έτσι ώστε να βγάζουν στην παραγωγή και να αγοράζουμε εμείς οι αφελείς κορασίδες νέα νυφικά, νέα κουστούμια, νέα αυτοκίνητα, μέχρι και κατοικίδια!
Στην πραγματικότητα, όλες θεωρούμε ότι θα παντρευτούμε μια φορά και αυτή πρέπει να είναι η πιο σημαντική ημέρα της ζωής μας. Στοχεύουμε στην τελειότητα σε όλους τους τομείς: στην διακόσμηση, στο μπουφέ, στο νυφικό, στην play list, σε όλα. Ένα ατελείωτο άγχος που ξεκινά μήνες πριν την τελετή την οποία πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να απολαύσουμε λόγω άγχους.
Έχει τύχει να παρευρεθώ σε γάμο όπου η νύφη ίσα που πρόλαβε να τσουγκρίσει μαζί μας και να της ευχηθούμε. Κατόπιν, χάθηκε. Το άγχος των ετοιμασιών της είχε δημιουργήσει πρόβλημα στο στομάχι και έτσι όλο το βράδυ χρειάστηκε να μείνει ξαπλωμένη.
Η επιθυμία μας να ξεχωρίσουμε και να κάνουμε το κάτι διαφορετικό είναι απόλυτα κατανοητή αλλά στην περίπτωση του γάμου πραγματικά δεν χρειάζεται. Όπως σε όλα τα κοινωνικά γίγνεσθαι για την επιτυχία απαιτούνται καλοπροαίρετοι καλεσμένοι με καλή διάθεση. Η πρωτοτυπία και η διαφορετικότητα είναι πάντα ευπρόσδεκτες αρκεί να μην συνοδεύονται από άγχος, κούραση, εμμονή και υπερβολές.
Ορισμένες έρευνες δικαιολογούν όλη αυτήν την συμπεριφορά μας καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι έχουν δει τα μάτια μας πολλά. Η πλειοψηφία των γυναικών παντρεύεται πλέον μετά τα 35. Μέχρι τότε, είναι πολύ φυσικό καθεμιά να έχει παρευρεθεί ως καλεσμένη σε πολλούς άλλους γάμους. Όταν έρχεται η ώρα να παντρευτεί τα έχει όλα βαρεθεί και την πιάνει η μανία να κάνει το κάτι ξεχωριστό.
Αλλά είναι ο γάμος. Είναι σαν να θελήσεις να χορέψεις τον μπάλο αλλιώς. Μπορείς αλλά αν σου βγαίνει και μπορείς. Η τελετή του δικού σου γάμου μπορεί να διαφέρει απόλυτα και να είναι προσαρμοσμένη στην προσωπικότητα σου. Αυτό έχει νόημα. Η εκκεντρικότητα χωρίς λόγο δεν έχει νόημα.
Ένας ακόμη παράγοντας που μας ωθεί στην λαχτάρα του πρωτότυπου είναι φυσικά το internet. Μια κυβερνοβόλτα αρκεί για να αισθανθείς ότι όλοι έχουν τα πάντα και δεν μένει τίποτα για εσένα, τίποτα καινοτόμο(!): τις πιο πρωτότυπες προτάσεις γάμου, τα πιο περίεργα νυφικά και φανταστικές DIY μπομπονιέρες. Και όμως έχει μείνει το καλύτερο: το απλό, το παραδοσιακό, το αναμενόμενο που είναι από μόνο του τόσο ξεχωριστό.
Αυτή η μέρα είναι όντως ιδιάιτερη αλλά με την καλή έννοια. Είναι η μέρα που θα είστε πραγματικά όμορφη και λαμπερή –άρα αποφύγετε τα non stop πάνω κάτω για τις ετοιμασίες –και ιδανική αφορμή για τρελό ξεφάντωμα.
Ο γάμος είναι γιορτή, γιορτάζετε και μοιράζεστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την αγάπη και τον έρωτα σας για τον άνδρα που επιλέξατε να μοιραστείτε την ζωή σας. Δεν είναι διαγωνισμός, δεν είναι επίδειξη, δεν θα κριθείτε και δεν θα βαθμολογηθείτε.

gamos.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024