Τις 60 φτάνουν οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών
Συνολικά εξήντα βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κατέχουν άδεια οπλοφορίας, την οποία έχουν λάβει ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται και για τους υπόλοιπους πολίτες, με τη διαφορά ότι το αίτημά τους είναι μάλλον απίθανο να απορριφθεί.
Συνολικά εξήντα βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κατέχουν άδεια οπλοφορίας, την οποία έχουν λάβει ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται και για τους υπόλοιπους πολίτες, με τη διαφορά ότι το αίτημά τους είναι μάλλον απίθανο να απορριφθεί.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, στην Αθήνα έχουν εκδοθεί συνολικά 51 άδειες οπλοφορίας για βουλευτές και άλλες εννέα από τις Αρχές Ασφαλείας της επαρχίας -σύνολο 60.
«Πρωταθλητής» στις άδειες οπλοφορίας αναδεικνύεται η ΝΔ, ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Χρυσή Αυγή και τελευταίος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, την Αθήνα έχουν εκδοθεί άδειες οπλοφορίας σε 25 βουλευτές της ΝΔ, στη Χρυσή Αυγή σε 14, στο ΚΚΕ 5, στο ΠΑΣΟΚ σε 2, στους ΑΝΕΛ σε 2, στον ΣΥΡΙΖΑ σε 1, ενώ σε εκκρεμότητα (υπό έκδοση) βρίσκονται δύο ακόμη άδειες.
Πρώτοι στην οπλοφορία έρχονται, όπως ίσως είναι αναμενόμενο, οι βουλευτές εκ Κρήτης.
Οι βουλευτές που κατέχουν άδεια οπλοφορίας δεν διώκονται ποινικά για αδικήματα περί όπλου σε βαθμό πλημμελήματος, όπως για παράδειγμα εάν πυροβολήσουν για εκφοβισμό, ή αν πυροβολήσουν ασκόπως σε μία γιορτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
- O Λεβαδειακός και η ευκαιρία για +9 από τον Παναθηναϊκό – Βόλος και Ατρόμητος «μάχονται» στο Πανθεσσαλικό
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στα Καπετανιανά – Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός
- Υπάρχει περίπτωση ο λύκος να επιτεθεί σε άνθρωπο;
- Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια – Τι προβλέπουν τέσσερις μετεωρολόγοι
- Γιατί το Landman είναι κάτι περισσότερο από πετρελαϊκή προπαγάνδα του «drill, baby, drill»


