Η γερμανίδα καγκελάριος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τα γερμανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η επίσκεψη βρίσκει την γερμανική αποστολή σε βαρύ κλίμα μετά το θάνατο ενός στρατιωτή σε συμπλοκή, την πρώτη απώλεια για τους Γερμανούς στη χώρα εδώ και δύο χρόνια. Συνολικά, η Άνγκελα Μέρκελ έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα πέντε φορές τις δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Η καγκελάριος και ο υπουργός Άμυνας μετέβησαν στο στρατόπεδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Μαζάρ ε Σαρίφ. Έπειτα, πήγε με ελικόπτερο στο Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου επισκέφθηκε το μνημείο των 53 γερμανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της αποστολής.

Η δύναμη των 4.300 γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από τη χώρα στα τέλη του 2014, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF).

Η Γερμανία έχει προτείνει την παραμονή 800 στρατιωτών της στο Αφγανιστάν πέραν αυτής της ημερομηνίας για να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό