Κρέας αρουραίου πωλούνταν ως αρνίσιο στην Κίνα
Σε ένα ακόμα διατροφικό σκάνδαλο που ξεσπά στην Κίνα, οι αρχές εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που πωλούσε κρέας αλεπούδων και αρουραίων ως αρνίσιο. H απάτη συνεχιζόταν από το 2009 και εκτιμάται ότι απέφερε έσοδα 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σε ένα ακόμα διατροφικό σκάνδαλο που ξεσπά στην Κίνα, οι αρχές εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που πωλούσε κρέας αλεπούδων και αρουραίων ως αρνίσιο. H απάτη συνεχιζόταν από το 2009 και εκτιμάται ότι απέφερε έσοδα 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο πλαίσιο ελέγχων στην αγορά που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, η αστυνομία συνέλαβε 63 άτομα στη Σαγκάη και σε μια γειτονική παράκτια πόλη. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι επεξεργάζονταν το παράνομο κρέας με πρόσθετα όπως η ζελατίνη, και στη συνέχεια το πωλούσαν ως αρνίσιο σε υπαίθριες αγορές.
Στον τελευταίο γύρο ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 904 ύποπτοι και κατασχέθηκαν 20.000 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων κρέατος.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, το οποίο παραδέχεται ότι «τα εγκλήματα που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων παραμένουν διαδεδομένα, καθώς συνεχώς εμφανίζονται νέες καταστάσεις με νέα χαρακτηριστικά».
Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί πλέον χρόνια προβλήματα για την Κίνα, της οποίας οι εξαγωγές έχουν υποστεί πλήγμα από σκάνδαλα όπως η νόθευση βρεφικού γάλακτος με μελαμίνη και η χρήση βιομηχανικών βαφών σε αβγά.
Τον Απρίλιο, πολλοί καταναλωτές έχασαν την όρεξή τους για κοτόπουλο μετά την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, από την οποία έχουν πεθάνει τουλάχιστον 20 άτομα.
Το Μάρτιο, πάνω από 16.000 γουρούνια βρέθηκαν να επιπλέουν νεκρά σε ποτάμι που υδροδοτεί τη Σαγκάη, και η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι επρόκειτο για ζώα από κάποιο συνωστισμένο κτηνοτροφείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
