Σε χαμηλό τετραμήνου ο δείκτης PMI στην Ευρωζώνη
Η κρίση στον μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης συνεχίστηκε και τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοχεία που ανακοινώθηκαν τη Μ.Πέμπτη. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γερμανία.
Η κρίση στον μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης συνεχίστηκε και τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοχεία που ανακοινώθηκαν τη Μ.Πέμπτη.
Ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στις 46,7 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο των τεσσάρων τελευταίων μηνών, από 46,8 το Μάρτιο.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους αξιωματούχους η επιβράδυνση της εργοστασιακής δραστηριότητας στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγών στον κόσμο μετά την Κίνα, για δεύτερο μήνα και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το Μάρτιο.
Συρρίκνωση της μεταποίησης καταγράφηκε και στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μεγαλύτερη αντίστοιχα οικονομία της Ευρωζώνης.
«Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η μεταποίηση θα περάσει τον κάβο και θα σταθεροποιηθεί σύντομα, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στους αξιωματούχους να δράσουν άμεσα για να ενισχύσουν την ανάπτυξη», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Κρις Ουίλιαμσον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
- 08/02/1981: 45 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids+pics)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]

