
Προσφυγή του δήμου Πεύκης στο ΣτΕ κατά μετεγκατάστασης καταυλισμού Ρομά
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αναιτιολόγητη και αβάσιμη, η από 21.2.2013 απόφαση του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία μετεγκαθίσταται ο καταυλισμός των Ρομά (πλανόδιων αθίγγανων) από την περιοχή του Νομισματοκοπείου του δήμου Χαλανδρίου στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αναιτιολόγητη και αβάσιμη, η από 21.2.2013 απόφαση του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία μετεγκαθίσταται ο καταυλισμός των Ρομά (πλανόδιων αθίγγανων) από την περιοχή του Νομισματοκοπείου του δήμου Χαλανδρίου στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την προσφυγή, ο καταυλισμός των Ρομά πρόκειται να μετεγκατασταθεί στην Πεύκη σε έκταση 4.660 τετραγωνικών μέτρων και σε χώρο που στεγάζονται τέσσερα ερευνητικά ινστιτούτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία -όπως αναφέρει ο δήμος- έχουν μοναδική και σπάνια, πανελλαδικά, γενετική συλλογή.
Επίσης, ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης τονίζει ότι η επίμαχη απόφαση του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής δεν είναι νόμιμη, ούτε νομίμως και επαρκώς αιτιολογημένη, ενώ, στηρίχθηκε επί εσφαλμένων προϋποθέσεων της αρμόδιας επιτροπής.
Υποστηρίζει, δε, ότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία δεν αποδέχεται την μετεγκατάσταση του καταυλισμού, καθώς δεν πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου, ενώ, δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση του επίμαχου δήμου, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και η νομοθεσία, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του.
Ακόμη, σημειώνει ότι είναι ελλιπές το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της νέας θέσης, και δεν υπάρχει η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία καταυλισμού Ρομά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αιματηρή σύγκρουση φυλών αυτοχθόνων στην Κολομβία με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 44 τραυματίες [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
