«Καλύτερο Νέο Φάρμακο της Χρονιάς» η απιξαμπάνη
Η απιξαμπάνη ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο νέο φάρμακο της χρονιάς από το περιοδικό «Med Ad News», που ειδικεύεται σε θέματα φαρμακευτικής βιομηχανίας.
Η απιξαμπάνη ανήκει στη νέα γενιά αντιπηκτικών (αναστολέας του παράγοντα Xa) και έχει λάβει ένδειξη σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων και συστηματικής εμβολής σε ασθενείς με μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή και τουλάχιστον έναν ακόμη παράγοντα κινδύνου.
Στο σχετικό άρθρο του περιοδικού υπογραμμίζεται και η επιτυχής συνεργασία μεταξύ των εταιρειών Bristol-Myers Squibb και Pfizer, μέσω μιας στρατηγικής συμμαχίας που ξεκίνησε το 2007, για την έρευνα, ανάπτυξη και προώθηση του φαρμάκου αυτού.
Ξένη δημοσίευση
- Ο φόβος νέων αποκαλύψεων για τις υποκλοπές στοιχειώνει το Μαξίμου
- Κέρκυρα: 47χρονος έκρυβε ναρκωτικά στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου – Επιτέθηκε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη
- Ακαδημία Βιασμού: χιλιάδες άντρες εκπαιδεύονται πώς να ναρκώνουν και να βιάζουν τις συζύγους τους
- Συνελήφθη 19χρονος στο «Ελ. Βενιζέλος» με 4.650 λαθραία πακέτα τσιγάρα στις αποσκευές του
- Το νέο συλλεκτικό αυτοκίνητο του Στέφανου Τσιτσιπά – Supercar αξίας 1 εκατ. ευρώ (pics+vids)
- O Λευκός Οίκος επέστρεψε με τρεις ακόμη αινιγματικές αναρτήσεις


