Αιφνιδιαστικοί ελέγχοι από το υπουργείο Εργασίας για την αδήλωτη εργασία
Πάνω από 100 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι εντοπίσθηκαν, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, σε 16 επιχειρήσεις φασόν στο κέντρο της Αθήνας, στα Κάτω Πατήσια, στη Νέα Ιωνία και στον Βοτανικό. Από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ.
Πάνω από 100 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι εντοπίσθηκαν, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, από μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας, με παρουσία εισαγγελέα.
Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε 16 επιχειρήσεις φασόν στο κέντρο της Αθήνας, στα Κάτω Πατήσια, στη Νέα Ιωνία και στον Βοτανικό. Στις επιχειρήσεις αυτές βρέθηκαν να εργάζονται 200 εργαζόμενοι, στο σύνολο τους αλλοδαποί, από τους οποίους οι 111 ήταν ανασφάλιστοι.
Από την ΕΥΠΕΑ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών προέβη σε συλλήψεις των αλλοδαπών που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής και εργασίας.
Σημειώνεται ότι καθημερινά, σε όλη τη χώρα, διεξάγονται οι έρευνες των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας.
Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η ανασφάλιστη εργασία και οι επιπτώσεις στο ΙΚΑ» την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, όπου και αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για το πλήγμα που δέχονται τα ασφαλιστικά ταμεία από την αδήλωτη εργασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισημερινός: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν «ναρκοτρομοκράτες» και στα σύνορα με την Κολομβία
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος που είχε στόχο ορμητήριο των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
- Μέση Ανατολή: Αύξηση κατά 20% στις τιμές των καυσίμων ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν
- Ιράν: «Εχουν σκοτωθεί 180 παιδιά από τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ» ανάμεσα σε «τουλάχιστον 1.332 αμάχους»
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τον Τραμπ – «Περιμένουμε» τα πολεμικά σας στα Στενά του Ορμούζ