Τον Ρομάνο Πρόντι προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μπερσάνι
Ο ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι πρότεινε την Παρασκευή τον πρώην πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας την ομόφωνη στήριξη των μελών του Δημοκρατικού Κόμματός του.
Ο ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι πρότεινε την Παρασκευή τον πρώην πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας την ομόφωνη στήριξη των μελών του Δημοκρατικού Κόμματός του.
Ο Ρ.Πρόντι, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας της Αριστεράς, αλλά έχει απορριφθεί ως υποψήφιος από τον ηγέτη της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι -έναν από τους παλαιότερους πολιτικούς εχθρούς του.
Η προηγούμενη επιλογή του Μπερσάνι, ο Φράνκο Μαρίνι, δεν κατόρθωσε να αποσπάσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, ούτε κατά την πρώτη, ούτε κατά την δεύτερη ψηφοφορία.
Μάλιστα, ο Μπερσάνι ρίσκαρε τη διάσπαση στην Κεντροαριστερά με την επιλογή του 80χρονου Μαρίνι.
«Δεν πρόκειται να ψηφίσω υποψήφιο του περασμένου αιώνα» είχε δηλώσει ο Ματέο Ρέντσι, ο 38χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας και βασικός εσωκομματικός αντίπαλος του Μπερσάνι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αυτές είναι οι 24 από τις 36 ομάδες της League Phase του Champions League
- Δημοσκόπηση: Συντριπτική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση – Πορεία προς τα πίσω, συμπιεσμένα εισοδήματα και θεσμική απαξίωση
- Married at First Sight: Σεισμός στη Βρετανία – Καταγγελίες βιασμού, απειλές για επίθεση με οξύ στο ριάλιτι
- Σοκ στην Αγγλία: Αποβολή της Σαουθάμπτον από τα play-off της Championship λόγω του σκανδάλου «Spygate»
- Καιρός: Σκηνικό φθινοπώρου και ξαφνική νεροποντή στην Αθήνα – Βγήκαν ξανά ομπρέλες και αδιάβροχα
- ΜΙΔΑ: «Μπλόκο» σε επιδόματα και ακίνητα – Τι αλλάζει



