Στο 27,2% εκτοξεύτηκε η ανεργία τον Ιανουάριο
Στο 27,2% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο, που μεταφράζεται σε 1,348 εκατομμύρια ανθρώπων χωρίς δουλειά. Τον Δεκέμβριο, το ποσοστό των ανέργων έφτανε το 25,7% -στο διάστημα δηλαδή ενός μήνα, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 95.709 άτομα. Στους νέους μέχρι 24 ετών, το ποσοστό των ανέργων σκαρφάλωσε στο 59,3%.
Στο 27,2% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Ιανουάριο, που μεταφράζεται σε 1,348 εκατομμύρια ανθρώπων χωρίς δουλειά, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Τον Δεκέμβριο, το ποσοστό των ανέργων έφτανε το 25,7% -στο διάστημα δηλαδή ενός μήνα, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 95.709 άτομα. Στους νέους μέχρι 24 ετών, το ποσοστό των ανέργων σκαρφάλωσε στο 59,3%.
Το ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 31,4% και για τους άνδρες 23,9%. Οι περιφέρειες με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στο γενικό πληθυσμό είναι η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία (29,2%), η Αττική (28,4%) και η Μακεδονία-Θράκη (28,2%).
Συνολικά, ο αριθμός των απασχολούμενων τον Ιανουαρίου έφτασε τα 3,617 εκατομμύρια, ο αριθμός των ανέργων τα 1,348 εκατομμύρια και των οικονομικά μη ενεργών τα 3,346 εκατομμύρια.
Συγκριτικά, η ανεργία στον γενικό πληθυσμό βρισκόταν στο 21,5% έναν χρόνο πριν (01/12) και στο 25,7% έναν μήνα πριν (12/12). Η ανεργία για τις ηλικίες μέχρι 24 ετών ήταν έναν χρόνο πριν στο 51%.
- Δείτε λεπτομερέστερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιανουάριο
Για να φανεί η έκταση του προβλήματος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο του 2008 στους ανέργους έχουν προστεθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα (τον 01/08 ο αριθμός των ανέργων ήταν 384.539 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζάκυνθος: «Ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχα στη ζωή μου» – Συγκλονίζουν οι γονείς του μικρού Λίο που κατασπάραξε το pitbull
- Η γη της ελιάς: Δύσκολες αποφάσεις και έντονες συγκρούσεις
- Φουρνιέ: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό» (vid)
- To μήνυμα του Πρωθυπουργού στο 27ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum
- Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησε» το Αομόρι και το Χοκαίντο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ
- Warner Bros: Η Paramount κάνει επιθετική προσφορά, αμφισβητώντας τη συμφωνία των 72 δισ. με το Netflix