Την αγάπη για το ευρώ ανακαλύπτουν οι Γερμανοί
Mία δεκαετία μετά την εισαγωγή του ευρώ, οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να συμφιλιώνονται με το νέο νόμισμα: Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει το ποσοστό όσον τάσσονται υπέρ να φτάνει στο υψηλότερό επίπεδό του από το 2002, ενώ ένας στους τρεις νοσταλγεί το γερμανικό μάρκο.
Mία δεκαετία μετά την εισαγωγή του ευρώ, οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να συμφιλιώνονται με το νέο νόμισμα: Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει το ποσοστό όσον τάσσονται υπέρ να φτάνει στο υψηλότερό επίπεδό του από το 2002, ενώ ένας στους τρεις νοσταλγεί το γερμανικό μάρκο.
Σε δημοσκόπηση του Forsa για λογαριασμό της Handelsblatt που δημοσιεύεται την Τρίτη, το 69% τάσσεται υπέρ του ευρώ. Μόνο το 27% θα έβλεπε θετικά επιστροφή στο μάρκο.
Μόλις πέρυσι, υπερνθυμίζει η εφημερίδα, οι Γερμανοί εμφανίζονταν διχασμένοι, με τον έναν στους δύο να απορρίπτει το κοινό νόμισμα.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι όσο μεγαλώνει η βαθμίδα του εισοδήματος, αυξάνεται και η αποδοχή του ευρώ. Όσον αφορά την πολιτική ταυτότητα των υποστηρικτών και των ενάντιων, το 88% των ψηφοφόρων των Πράσινων τάσσονται υπέρ του ευρώ, ακολουθούμενοι από τους ψηφοφόρους των Φιλελεύθερων (FDP) με 83% και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) με 75%.
Ο επικεφαλής τoυ Forsa υποστήριξε στην εφημερίδα πως η κρίση στην Ευρωζώνη ναι μεν συνεχίζει να τρομάζει τους Γερμανούς, αλλά αυτό δεν φαίνεται πλέον να ταράζει την ιδέα του ευρώ ως ενιαίου νομίσματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μηνύματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – «Σημάδεψε μια γενιά»
- Γάζα: Η διεθνής δύναμη σταθεροποίησης πρέπει να αναπτυχθεί στην κίτρινη γραμμή, λέει η Αίγυπτος
- Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2025: Τα «Όσκαρ» της ελληνικής ναυτιλίας
- Παναθηναϊκός: Με Λαφόν η αποστολή κόντρα στην ΑΕΛ Novibet (pic)
- Η Shein αντεπιτίθεται – Κατηγορεί τη Γαλλία για «κυνήγι μαγισσών»
- Τυράκι… κατευνασμού στους αγρότες και καρφί σε Τσίπρα από τον Μητσοτάκη