«Συντρίμμια Ψυχής» σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, 6/4 ΕΤ1
Παραγωγή: Καναδά-Ελλάδα
Παίζουν: Στίβεν Ντιλέιν, Ράντε Σερμπέτζια, Ρόζαμουντ Πάικ, Άγιελετ Ζούρερ, Γιώργος Καραμίχος, Θέμις Μπαζάκα
Σκηνοθέτης: Τζέρεμι Ποντέσουα
Η ιστορία του Τζέικομπ (Ρόμπι Κέι) ξεκινά το 1942 στην Πολωνία, όταν αυτός είναι μόλις 9 ετών: οι Ναζί σκοτώνουν τους γονείς του και απάγουν την αδερφή του Μπέλα. Τραυματισμένος ψυχικά από αυτό το τρομακτικό γεγονός, ο Τζέικομπ βγαίνει από την κρυψώνα του και προσπαθεί να επιβιώσει, όταν τον ανακαλύπτει ο Άθως, ένας Έλληνας αρχαιολόγος που εργάζεται στις ανασκαφές στο Μπισκούπιν. Συγκινημένος από την τραγική θέση του μικρού Τζέικομπ, ο Άθως αποφασίζει να τον φυγαδέψει από την Πολωνία και τον παίρνει μαζί του στη Ζάκυνθο, που βρίσκεται επίσης υπό την κατοχή των Γερμανών.
Ο Τζέικομπ περνάει τα τελευταία χρόνια της κατοχής κάτω από την τρυφερή προστασία του Άθου και αμέσως μετά τον πόλεμο μετακομίζουν στον Καναδά, όπου ο Άθως γίνεται δεκτός ως Καθηγητής σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Καθώς μεγαλώνει, ο Τζέικομπ που τον υποδύεται πια ο Στίβεν Ντιλέιν) ξεκινά μια νέα ζωή, σπουδάζοντας, γράφοντας και γνωρίζοντας την αγάπη, στο πρόσωπο της όμορφης νεαρής Άλεξ (Ρόζμουντ Πάικ).
Παρόλα αυτά, παραμένει στοιχειωμένος από το θάνατο των γονιών του και την αγωνία για το μέλλον της αδερφής του. Το αφόρητο αυτό βάρος τον απομονώνει από την πραγματικότητα, απαγορεύοντάς του να γευτεί την αγάπη που του προσφέρεται. Καταφύγιό του γίνεται το γράψιμο, και μόνο όταν τελικά γνωρίζει την Μικαέλα (Άγιελετ Ζούρερ), μια ευγενική ψυχή που πραγματικά κατανοεί και αποδέχεται τον πόνο του, επιτρέπει στον εαυτό του να συμμετέχει στην πραγματική ζωή.
Τα μαθήματα που παίρνει ο Τζέικομπ γίνονται σημείο αναφοράς για τον Μπεν (Εντ Στόπαρντ), ένα παιδί του οποίου η ζωή διασταυρώνεται με αυτή του Τζέικομπ σε διάφορες κατευθύνσεις.
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας
