Η δεύτερη ταινία στην τριλογία του Πήτερ Τζάκσον. Μια επική περιπέτεια για τη μάχη του Καλού ενάντια στο Κακό, που σάρωσε τα Όσκαρ. 15/6, 21.00 στον Alpha.
Περιπετειώδης ταινία φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2002
Σενάριο:
Φράνσις Γουάλς
Σκηνοθεσία: Πήτερ Τζάκσον
Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Βίγκο Μόρτενσεν, Λιβ Τάιλερ, Ίαν Μακ Κέλεν, Κρίστοφερ Λι, Κέιτ Μπλάν-σετ, Ορλάντο Μπλούμ, Σιν Άστιν.
Διάρκεια: 165 λεπτά

Στο τέλος του πρώτου μέρους, μετά το θάνατο του Μπορομίρ και την πτώση του Γκάνταλφ στην άβυσσο της Κάζα-ντουμ, η Συντροφιά αναγκάστηκε να χωριστεί. Αν και μοιράστηκαν σε τρεις ομά-δες, το κάθε μέλος της αρχικής Συντροφιάς δεν ένιωσε μικρότερη ευθύνη για τον ηρωικό σκοπό που είχαν αναλάβει.
Χαμένοι στους λόφους του Έμιν Μιούιλ, ο Φρόντο και ο Σαμ συνειδητοποιούν ότι τους ακολουθεί το μυστηριώδες Γκόλουμ. Το Γκόλουμ, ένα πανούργο πλάσμα που έχει υποστεί την επίδραση του Δαχτυλιδιού, υπόσχεται να οδηγήσει τα Χόμπιτ ως τις Μαύρες Πύλες της Μόρ-ντορ, αν το ελευθερώσουν.
Ο Σαμ δεν εμπιστεύεται το νέο τους σύντροφο, αλλά ο Φρόντο νιώθει οίκτο για το Γκόλουμ, που παρόμοια με τον ίδιο, ήταν κάποτε κουβαλητής του Δαχτυλιδιού.