Νηπιαγωγός «σέρβιρε» το αίμα της εν ώρα μαθήματος και απολύθηκε
Μια νηπιαγωγός στην Νορβηγία απολύθηκε αφού πήγε ένα φιαλίδιο με το αίμα της στην τάξη και επέτρεψε στoυς μαθητές να το αγγίξουν και να το δοκιμάσουν. Αργότερα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον ιό HIV και της ηπατίτιδας Β. Πάντως, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι εξαιρετικά μικρός.
Μια νηπιαγωγός στην Νορβηγία απολύθηκε αφού πήγε ένα φιαλίδιο με το αίμα της στην τάξη και επέτρεψε στoυς μαθητές να το αγγίξουν και να το δοκιμάσουν. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Σόλα, στην δυτική ακτή της Νορβηγίας.
Η δασκάλα έφερε δείγμα από το αίμα της, το οποίο είχε ληφθεί νωρίτερα εκείνη την ημέρα, και το άδειασε σε ένα πιάτο για να μπορέσουν να το δουν τα παιδιά της τάξης. Όλα από 3 ως 6 ετών.
«Τα παιδιά ρώτησαν αν μπορούσαν να το αγγίξουν και αυτή τους το επέτρεψε» δήλωσε στο Reuters η επικεφαλής των δασκάλων του σχολείου Ίνγκερ Λίζε Σέμε Άντερσεν.
Οι γονείς αισθάνονται εξευτελισμένοι, είναι συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι, υπογράμμισε.
Η Σέμε Άντερσεν πρόσθεσε εξάλλου ότι η νηπιαγωγός, η οποία ήταν προσωρινή υπάλληλος, υπεβλήθη σε εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδα B μετά το περιστατικό.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έχουν βγει ακόμη, αλλά οι αρχές θεωρούν πολύ μικρό τον κίνδυνο μετάδοσης οποιασδήποτε λοίμωξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν




