Γενετικό υλικό αλόγου ανιχνεύθηκε σε αρκετά ακόμα προϊόντα κρέατος στην Αττικής και τη Βόρειο Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ που διενεργεί τους ελέγχους, τα τέσσερα πρώτα προϊόντα είναι:

  • «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
  • «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
  • «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
  • «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014

Τα παραπάνω προϊόντα παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods ΑΕ» (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση «Χούτος Catering AE».

Επίσης, DNA αλόγου ανιχνεύθηκε στο:

  • Κατεψυγμένο κεμπάπ «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013.

Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ» (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής). Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση «Ζηκούδη Β. ΕΠΕ».

  • Στην «τσιμπίδα» του ΕΦΕΤ πιάστηκε και το σουτζούκι της επιχείρησης »«Αφοί Μπατανιάν», ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου.

Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

  • Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία «ГОВЯДИНа» σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και «ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε.» (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ