Έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ
Την εκτίμηση ότι το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα πετύχει τον εισπρακτικό στόχο του 2013 από τις αποκρατικοποιήσεις εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γ.Εμίρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Les Echos.
Την εκτίμηση ότι το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα πετύχει τον εισπρακτικό στόχο του 2013 από τις αποκρατικοποιήσεις εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γ. Εμίρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Les Echos.
Ειδικότερα, κ. Εμίρης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την επίτευξη του εφετινού στόχου των 2,5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ισχυρές προσφορές τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πώληση του ΟΔΙΕ, αλλά και της ΕΥΑΘ και προανήγγειλε για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 την έναρξη των αποκρατικοποιήσεων των ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ αλλά και της ΔΕΗ.
Για ην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είπε πως θα πωληθεί έκταση στη Ρόδο (Αφάντου), αλλά και περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό τα οποία δεν χρησιμοποιούνται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιον Όρος: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης
- Μπαρτζώκας σε Μπόλντγουιν: «Σε αγαπάμε γι αυτό που έκανες στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Μυτιλήνη
- Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία των ταξί – Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
- Ο Μπραχίμ Ντίαζ πανηγύρισε το Κόπα Άφρικα στο… Μπερναμπέου (vid)
- Μαρίνα Ασλάνογλου: «Πέρασα πολύ δύσκολα με τον χωρισμό μου» – Τι λέει για το γιο της