Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Τένεσι Ουίλιαμς
Η τηλεοπτική σειρά «Παγκόσμιο θέατρο» εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΙΡΤ επί καλλιτεχνικής διευθύνσεως Αλέξη Σολομού (1974-75), με σκοπό να προβάλλει ελληνικές και ξένες θεατρικές παραγωγές έργων του παγκόσμιου ρεπερτορίου.
Κεντρική ηρωίδα του έργου είναι η Σεραφίνα ντελε Ρόζε, μια Σικελή μοδίστρα που ζει στον αμερικανικό νότο με την εξιδανικευμένη ανάμνηση του χαμένου συζύγου της, Ροζάριο. Πεισματικά απομονωμένη η ίδια, υποχρεώνει και την έφηβη κόρη της Ρόζα να ζει με τον ίδιο τρόπο.
Η εμμονή στο παρελθόν και η θρησκοληψία της θα καμφθούν, όταν μάθει ότι ο Ροζάριο, που ήταν οδηγός φορτηγού και λαθρέμπορος, την απατούσε. Τότε θα αφήσει το πάθος που συναντά στο πρόσωπο ενός άλλου άντρα να ξαναμπεί στη ζωή της και θα σπρώξει την καταπιεσμένη Ρόζα στον αγαπημένο της.
Η θεατρική σκηνοθεσία είναι Στέλιου Παπαδάκη, η τηλεσκηνοθεσία του Σταμάτη Χονδρογιάννη, η μετάφραση της Καίτης Ασπρέα-Σαγιά, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ιωάννας Παπαντωνίου.
Στο ρόλο της Σεραφίνας ντέλε Ρόζε εμφανίζεται η Μαίρη Αρώνη και του Αλβάρο ο Βασίλης Κανάκης.
- Ισπανία: Στα εργαστήρια συντήρησης αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας – Απορρίπτεται σενάριο δολιοφθοράς
- Γροιλανδία: MAGA, αλλά όχι του Τραμπ – Το κόκκινο καπελάκι της αντίστασης στον Αμερικανό πρόεδρο, ξεπούλησε
- Θυελλώδεις άνεμοι 130 χλμ/ώρα «σφυροκοπούν» την Πάτρα – Bίντεο από τη γέφυρα στο Ρίο – Αντίριο
- «Ξορκίζει» το Μαξίμου την Καρυστιανού, αλλά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση!
- Θεσσαλονίκη: Παραμένουν οι αγρότες των Μαλγάρων στο μπλόκο, χωρίς να κλείνουν δρόμους – «Δεν φεύγουμε»
- Η αποτυχία φωνάζει: Ξέρουμε τι θα δούμε με τον Λανουά στην ΚΕΔ
